van der Horst

Test Day en shakedown voor de Rallye de Hannut

Na een jaar zonder evenement om gezondheidsredenen in 2021, staat de Haspengouwse rallye aan het begin van het seizoen weer op de kalender. Een sabbatjaar voor Hesbaye Motor club dat winstgevend is geweest in termen van innovatie voor de editie van 2022.
  • Heinz Performance
De gezondheidsproblemen die de motorsport de laatste twee jaar hebben geteisterd, hebben gevolgen gehad voor de rallyspelers. Krappe budgetten, verstoorde schema's, veranderende perspectieven... Veel teams maken zich dan ook op om hun goede en spannende rallygewoonten te hervatten met een wreed gebrek aan kilometers en tests. Om hen in staat te stellen hun seizoen in goede omstandigheden te starten en om "wilde" trainingen te vermijden, heeft Hesbaye Motor Club besloten om twee gelegenheden in te stellen om kilometers te vergaren voor de start van de Hannut Rally op 13 maart 2022.

Op vrijdag 11 maart krijgen de teams de gelegenheid om deel te nemen aan de Test Day en de Shakedown voorafgaand aan het evenement. Beide vinden plaats op een parcours dat representatief is voor het evenement, maar dat verschilt van de klassementsproeven op de wedstrijddag. Beide bieden dezelfde garanties op het gebied van veiligheid, verzekeringsdekking, reddingsdienst en omkadering als tijdens het evenement zelf. Het enige verschil is dat het parcours van 7 kilometer niet wordt getimed. Terwijl de Shakedown, gepland in de namiddag, het bekende formaat van proloog zal overnemen, heeft de Test Day op Uitnodiging een paar speciale kenmerken. In de ochtend van vrijdag 11 maart biedt het de Teams de mogelijkheid om in goede omstandigheden en in alle legaliteit een passagier mee te nemen bij de bestuurder ingeschreven op de wagen tijdens de rally van Hannuit. Dit is een ideale gelegenheid om sponsors, teamleden en volgers te bedanken of om de rally vanuit de auto te laten zien. Daartoe moeten de kandidaten-teams de organisatoren vooraf in kennis stellen van de gegevens van hun passagiers en ervoor zorgen dat de passagiers in kwestie over de nodige (tijdelijke) licenties en veiligheidsuitrusting beschikken. Alle informatie in detail in het reglement.

Informatisering
De Haspengouwse motorclub staat erom bekend alert, creatief en reactief te zijn ten opzichte van de evolutie van de sport en de technologieën. Na innovatie, met name door de invoering van voertuigvolgsystemen, de ontwikkeling van sociale media of de organisatie van contactloze administratieve controles, is het nu de beurt aan het inschrijvingsproces om een belangrijke evolutie door te maken. Na de publicatie van het reglement op de website van Hesbaye Motor Club op 23 januari, zal de inschrijving geopend worden op 27 januari, enkel via de website van de club.

« Wij hebben een partnerschap met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het digitaal beheer van administratieve documenten. Vanaf nu kunnen teams zich online inschrijven door al hun documenten naar onze website te uploaden. Voor de eerste registratie zal dit een kleine inspanning vergen omdat zij hun documenten moeten scannen en deze bij de registratie binnen bereik moeten hebben. Maar later zal het ons in staat stellen om meer responsieve en interactieve communicatie te hebben. Bovendien zijn andere organisatoren van plan hetzelfde proces en dezelfde technische partner te gebruiken, met nog meer gemak in zicht gedurende het seizoen », zei Thierry Vignaux, Vice Race Directeur.

Praktische details
Behoudens de beperkingen die door de komende CODECO zouden opgelegd kunnen worden, vindt de Rallye de Hannut 2022 plaats op 11, 12 en 13 maart, vanuit de Marché Couvert van Hannut. De Test Day en Shakedowns vinden plaats op vrijdag 11 maart, de administratieve en technische keuring op zaterdag 12 maart en de start van het evenement op zondag 13 maart, vroeg in de ochtend.

Het evenement bestaat uit drie lussen van 5 klassementsproeven, voor een totaal van 150 km tegen de klok. De rally telt mee voor de Federale Kampioenschappen Wallonië-Brussel, de CSAP Kampioenschappen Brabant en Luik, de ASAF Bourlingueurs Challenge, de clio2rallychallenge en de BRUNO THIRY Challenge. De deelnemers worden in de volgende categorieën ingedeeld: D4-3-2-1, Prov'Historic, Histo-Demo.

Zoals gebruikelijk is de toegang tot de proeven gratis voor het publiek, mits het respecteren van de corona maatregelen. Een programma zal verkocht worden tijdens het weekend.
Alle informatie op www.hesbayemotorclub.be

Hesbaye Motor ClubDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 22 januari 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons