van der Horst

Truckracen kan nu ook vanuit je luie zetel met het ETRC videogame

Videogame FIA European Truck Racing Championship
Videogame FIA European Truck Racing Championship
Over een week maakt het FIA European Truck Racing Championship zijn jaarlijkse opwachting op het circuit van Zolder en daarom leek het ons een goed idee om eens het gelijknamige videospel aan de tand te voelen. De piloten, trucks en circuits van het ETRC zijn allemaal perfect nagebootst en daardoor is dit een van de weinige games waarin we ons dus ook op de Limburgse omloop kunnen gaan uitleven. Via 'Quick Race' kan je er meteen aan de slag maar wij kozen toch om via 'Campaign' te gaan en eerst rijles te nemen.
Videogame FIA European Truck Racing Championship
Videogame FIA European Truck Racing Championship
Met een truck racen is immers helemaal anders dan met een GT of Formule 1-auto. Dat weten de makers ook en daarom moet je in Campaign-modus eerst je licentie behalen. In de stijl van Gran Turismo leer je hier op een goed tempo veel bij en ben je dus snel klaar voor het echte werk. Het aparte aan truckracen is ook dat je de remmen kan koelen met water en ook dat moet je strategisch zien te doseren tijdens een wedstrijd. Na het behalen van je licentie kom je eerst terecht in het EK, met dezelfde trucks die we over een week te zien krijgen in Zolder, maar je kan ook doorstoten naar de World Series. Daarin zijn de trucks logger en zwaarder en dat vergt dan weer een iets andere rijstijl.

Wij waren zeer te spreken over dit spel, dat niet alleen een aparte insteek heeft (racen met trucks), maar ook nog eens qua realisme het goed doet. De andere trucks rijden niet van je weg alsof je stilstaat maar je zal zelf ook nooit een halve ronde voorsprong kunnen nemen. Dat in combinatie met de leuke graphics maken dit spel een echte aanrader. FIA European Truck Racing Championship is verkrijgbaar voor Playstation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

Foto's: bigben interactiveSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op donderdag 5 september 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons