van der Horst

Vanthoor verlaat Audi voor Porsche - Focus op Amerika

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Het was al lang een publiek geheim dat Laurens Vanthoor aan het einde van het seizoen van werkgever zou veranderen. Na maandenlang dezelfde vraag voorgeschoteld te hebben gekregen en talloze hints van zijn kant kan de Limburger zich nu eindelijk openlijk Porsche rijder noemen. Op de Night of Champions in Stuttgart werd Vanthoor ingelijfd en werd bekendgemaakt dat hij volgend jaar een programma zal afwerken in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship met de nieuwe Porsche 911 RSR GTE. Samen met Kevin Estre zal onze landgenoot in de hyper competitieve GTLM-klasse het opnemen tegen BMW, Ferrari, Corvette en Ford.
  • Heinz Performance
Na vijf jaar te hebben doorgebracht in het Audi-kamp, met vele successen onderweg, was het tijd voor iets nieuw. Niet alleen verandert Vanthoor van strijdwapen, ook de circuits waarop hij in actie zal komen zijn onbekend terrein. De man wiens naam stilaan een synoniem werd voor Blancpain GT, gaat voortaan aan de slag op de karaktervolle omlopen in de States, een land waarvoor hij zijn voorliefde niet onder stoelen of banken steekt. Naast zijn hoofdprogramma in het IMSA-kampioenschap zal Vanthoor waarschijnlijk ook in een aantal andere races aantreden als Porsche fabriekspiloot.

Porsche 911 RSR GTE
Porsche 911 RSR GTE
Voorts maakte Porsche bekend dat Dirk Werner het merk zal vervoegen in 2017. Werner reed een paar jaar geleden nog DTM voor BMW, maar was de voorbije seizoenen vooral aan het werk te zien in een M6 GT3 of GTE. De Duitser zal een team vormen met Patrick Pilet op de tweede fabrieks Porsche in de IMSA GTLM-klasse. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Sven Müller van Junior tot volwaardig fabriekspiloot promoveert. 

"Na vijf zeer succesvolle jaren met Audi, voelde ik het verlangen om verder te groeien," deelde Vanthoor mee via zijn sociale media. "Om een betere rijder te worden, snellere wagens te besturen, grotere kampioenschappen, grotere trofeeën winnen, ... Ik ben zeer trots om de ongelooflijke motorsportgeschiedenis van Porsche te vervoegen en ik hoop deel te mogen uitmaken van zijn toekomst", aldus Vanthoor.

Richard Lietz, Fred Makowiecki and Michael Christensen zullen voor Porsche uitkomen in het FIA WEC, waar Porsche na een jaar afwezigheid met Manthey Racing weer terugkeert als fabrieksteam in GTE-Pro. Wie de vierde full-time rijder wordt staat nog niet vast, evenmin de samenstelling van de line-ups. Het is niet uitgesloten dat Vanthoor als derde rijder verstreking zal bieden voor Le Mans. Porsche telt momenteel 12 fabriekspiloten in GT.

Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 3 december 2016.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons