van der Horst

VAS: Vanneste pakt zege op de Monteberg

Davy Vanneste - Citroën C3
Davy Vanneste - Citroën C3
Davy Vanneste heeft de zege gepakt in de Rally van de Monteberg, de opener van het VAS-kampioenschap. Hij haalde het na een interessante strijd van Vincent Verschueren. De zege in Ypres Historic Rally ging naar Stefaan Stouf.
  • STX Motorhomes
Davy Vanneste had tegen de middag al een kleine voorgift en wanneer de hemelsluizen open gingen verdapperde de West-Vlaming nog eens. Hij liet na de middag Vincent Verschueren geen enkele snelste tijd meer en reed naar een knappe zege. Hij lijkt helemaal klaar voor de Ypres Rally straks. Vincent Verschueren had aan de finish uiteindelijk een achterstand van 28.1 seconden. Jim Van Den Heuvel kon het tempo van de Vlamingen niet volgen en eindigde op ruim twee minuten van de kemphanen vooraan.

Claudie Tanghe redde uiteindelijk zijn vierde plaats ondanks de moeilijke weersomstandigheden die niet in het voordeel speelden van de Porschist. Steve Bécaert debuteerde met zijn Ford Fiesta met een vijfde plaats. Steven Dolfen werd eerste voortrekker, Arnaud Choquet eerste achterwielaangedreven wagen.

In de Ypres Historic Rally stond er geen maat op Stefaan Stouf die eindelijk nog eens kon finishen met zijn bloedmooie Ford Sierra Cosworth. Paul Lietaer werd tweede op zowat twee minuten. Bjorn Syx kwam een seconde tekort om de tweede plaats nog af te snoepen, maar de jonge West-Vlaming hield wel Didier Vanwijnsberghe af met een tiental seconden, en mag dus voor de tweede opeenvolgende keer het eindpodium op, nadat hij de vorige editie wist te winnen.

Foto: Davy Degryse - RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in VAS Rally op zondag 27 juni 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons