van der Horst

Virginia: speciale derde winst op rij voor Laurens Vanthoor en Zach Robichon

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Drie keer op rij winnen in een klasse als GT Daytona in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship is niet van het makkelijkste, gezien de grote concurrentie. Toch lukte het Laurens Vanthoor en Zach Robichon om dit te realiseren. Na hun overwinningen in Laguna Seca en Long Beach volgt er nu de overwinning in Virginia. Ditmaal was het wel een speciale winst nadat het duo helemaal achteraan moest starten na een diskwalificatie in de kwalificaties.
Moest men op vrijdag gevraagd hebben aan beide heren of ze zouden winnen, was het antwoord waarschijnlijk nee. Na de kwalificaties werden zij geschrapt uit de resultaten omwille van het feit dat een van de mecaniciens tijdens de twee sessies de wagen aanraakte, wat ten strengste verboden is gezien er parc fermé regels gelden dan. Dus als dertiende en laatste starten was het verdict. Dat hield hen niet tegen om een huzarenstukje af te leggen. Na vier ronden had Robichon al zes plaatsen goed gemaakt en ook tijdens de pitstops was het team bliksemsnel bij het afwerken.

Zach Robichon en Laurens Vanthoor
Zach Robichon en Laurens Vanthoor
Toch leek de Turner Motorsport BMW met de winst te gaan lopen na de laatste pitstop. Zij besloten alleen te tanken, wat hen sneller terug op de baan bracht. Auberlen hield stand, totdat hij op een twaalftal minuten van het einde in aanraking kwam met een Corvette. Het gevolg was dat de Amerikaan een lekke band kreeg en Vanthoor zo de zege in handen kreeg. Aan de meet bleef hij hun naaste concurrenten in de stand voor, de Paul Miller Racing Lamborghini van Bryan Sellers en Madison Snow. Derde eindigde Aaron Telitz en Jack Hawksworth in de Vasser Sullivan Lexus, na een hevig gevecht met de Wright Motorsports Porsche. Met deze uitslag gaan Robichon en Vanthoor met een voorsprong van 50 punten op het duo Sellers/Snow richting de finale op Road Atlanta.

Bij de GTLM ging de overwinning eveneens voor een derde keer op rij naar dezelfde piloten. Tommy Milner en Nick Tandy bleven met hun Corvette Racing de zusterwagen van Antonio Garcia en Jordan Taylor voor. De WeatherTech Racing Porsche maakte initieel ook nog kans op de overwinning, maar verloor uiteindelijk bijna 40 seconden aan de meet. Volgende race op het menu, en tevens de seizoensfinale, is Petit Le Mans op 13 november.

Foto's: Porsche AG - IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 10 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Michelin GT Challenge.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons