van der Horst

Watkins Glen: Vierde plaats voor Jan Heylen in Michelin Pilot Challenge

Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Het is een druk weekend voor Jan Heylen. Vanavond neemt de Gelenaar deel aan de Sahlen's Six Hours of the Glen met Wright Motorsports, maar zaterdagavond was Heylen al actief in de Michelin Pilot Challenge samen met Ryan Hardwick. Het duo kon zich in het laatste kwart van de race van een vierde plaats verzekeren, maar voor het podium kwam onze landgenoot net te kort. De winst zelf ging naar Steven McAleer en Patrick Gallagher in de Notlad by RS1 Aston Martin, al verzekerde het duo zich pas van de winst in de slotminuten.
Notlad by RS1 - Aston Martin Vantage GT4
Notlad by RS1 - Aston Martin Vantage GT4
Net zoals in Daytona kregen de piloten een race van vier uur voorgeschoteld, maar de eerste uren verliepen vooral incidentrijk, waarbij de safety car maar liefst vier maal moest uitrukken. Terwijl het derde uur kalmer verliep, moest de safety car nog éénmaal uitrukken en het is daar dat McAleer het meeste profijt uit haalde. De Amerikaan was een paar minuten eerder al binnen geweest en met nog een klein beetje bij te tanken tijdens die neutralisatie, sprong hij met de Aston Martin naar de vijfde plek. Van daaruit vocht hij een weg naar voren en moest nog de Turner Motorsports BMW van Bill Auberlen en Dillon Machavern voorbij, die hij in de laatste drie minuten verschalkte. Spencer Pigot en Sheena Monk eindigden met hun Motorsports in Action McLaren als derde. Heylen en Hardwick eindigden als vierde, net voor de Team TGM Chevrolet van Hugh en Matt Plumb.

Atlanta Speedwerks - Honda Civic TCR
Atlanta Speedwerks - Honda Civic TCR
In de TCR-klasse was Denis Dupont wederom van de partij met Rory Van der Steur in de Van der Steur Racing Hyundai. Beide heren waren constant in de top vijf te vinden na elk een uur rijden, maar verder dan die vijfde plaats kwamen ze uiteindelijk niet. De winst zelf ging naar Ryan Eversley en Todd Lamb in de Atlanta Speedwerks Honda, voor twee wagens van Bryan Herta Autosport w/ Curb-Agajanian. De Hyundai Elantra TCR van Parker Chase en Ryan Norman en de Hyundai Veloster TCR van Tyalor Hagler en Michael Lewis.

De volgende manche laat niet lang op zich wachten, want net zoals het IMSA WeatherTech Sportscar Championship zullen zij eind deze week wederom in actie komen op het circuit van Watkins Glen.

Foto's: Wright Motorsports - IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 27 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons