van der Horst

Why Not? Racing met een nieuwe auto naar een tweede seizoen in de VW Fun Cup

Why Not? Racing - VW Fun Cup
Why Not? Racing - VW Fun Cup
“Waarom niet?” dacht Nicolas Delencre toen hij begin vorig jaar instapte in de VW Fun Cup powered by Hankook. Het bleek de juiste keuze, want na een seizoen waarin Why Not? Racing veel progressie kon boeken, staat het team met veel ambitie en een nieuwe auto aan de start van de zeven races van 2022!
Nicolas Delencre, de teamverantwoordelijke en een van de drie rijders van de #294, is van alle markten thuis. Het begon in de rallycross, om vervolgens van verschillende kampioenschappen op circuit te proeven en zelfs enkele heuvelklimwedstrijden te betwisten. Aanvankelijk was het dan ook de bedoeling om slechts één seizoen te betwisten in de VW Fun Cup powered by Hankook, maar de sterke punten van de competitie van Kronos Events hebben Why Not? Racing overtuigd om door te gaan!
 
Nicolas, vertel eens over Why Not? Racing?
“We zijn een groep vrienden die overdag een andere job hebben, zoals chauffagist, ingenieur of elektricien, en buiten de werkuren aan de raceauto sleutelen. We zijn al twaalf jaar in de ban van de autosport en hebben ondertussen bewezen dat we onze plaats op de startgrid hebben verdiend.”

Hoe verliep het seizoen 2021?
Why Not? Racing - VW Fun Cup
Why Not? Racing - VW Fun Cup
“Het was een ongelofelijke ervaring. Om heel eerlijk te zijn, heb ik de VW Fun Cup onderschat: ik had nooit zo’n niveau en zoveel kwaliteit verwacht. Ik werd echter snel met mijn neus op de feiten gedrukt. Bij mijn eerste kilometers kwam ik niet weg uit de onderste gelederen van het peloton en we begrepen niet waarom we zoveel achterstand opliepen. Na verloop van tijd hebben we geleerd dat een combinatie van ervaring en snelheid aan het stuur en de afstelling van de auto aan de basis lagen. We zijn geduldig blijven werken en uiteindelijk begonnen we stappen vooruit te zetten. Het meest positieve punt is dat we in 2021 geen enkele opgave hebben laten noteren.”
 
De laatste race van het jaar in Lédenon was een onvergetelijk avontuur!
“Inderdaad! Zonder de solidariteit van de andere teams had dat weekend er helemaal anders uitgezien. Om te beginnen had AC Motorsport ons uit de nood geholpen door het transport van de auto naar Zuid-Frankrijk te regelen. Eens aangekomen in Lédenon, bleek dat we de banden waren vergeten, maar gelukkig was DRM Motorsport er om het nodige Hankook-rubber te voorzien. Toen we niet de juiste afstelling vonden in de trainingen, kregen we hulp van Milo Racing en tijdens herstelwerken tijdens de wedstrijd schoten enkele mecaniciens van Comtoyou Racing ons te hulp met de nodige tips. Een unieke ervaring!”

Wat zijn de plannen voor 2022?
“Ik hou ervan om van omgeving te veranderen, maar desondanks heeft de VW Fun Cup mij overtuigd om voor een tweede seizoen te kiezen. Ik hou van de sfeer en de manier waarop de organisatie ons vorig jaar heeft bijgestaan. We werken op dit moment aan een nieuw chassis, dat het startnummer #485 zal dragen en grotendeels dezelfde kleuren zal behouden als de vorige auto. Die nieuwe wagen geeft ons meer mogelijkheden in de afstellingen en daarnaast willen we op vlak van de dempers enkele verbeteringen aanbrengen. Aan het stuur kiezen we voor hetzelfde drietal, met Steve Claeys, Bjorn Marit en mezelf. Ondertussen werken we trouwens ook aan een deelname aan de Dakar van 2023, waar ik uiteraard promotie zal maken voor de VW Fun Cup. Dat is immers het beste kampioenschap waarin ik in mijn negen autosportjaren heb geracet!”
 
Why Not? Racing is zelfzekerder en gemotiveerder dan ooit om van 2022 een groot succes te maken. Kan de nieuwe #485 de strijd aangaan met de specialisten van de discipline? Het antwoord volgt vanaf het weekend van 19 en 20 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet…

VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 9 februari 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons