van der Horst

WRC: Hyundai toont als eerste nieuwe wagen

Hyundai i20 Rally1
Hyundai i20 Rally1
Hyundai Motorsport heeft al eerste WRC-team hun nieuwe hybride Rally1-versie voorgesteld. Volgende week begint het nieuwe rallyseizoen met de rally van Monte-Carlo.
  • Powercars
Volgende week begint een nieuwe hoofdstuk in het wereldkampioenschap rally. Er is een einde gekomen aan het era van de WRC's. De hybride Rally1-wagens zullen nu de top van de piramide vormen. 

Hyundai i20 Rally1
Hyundai i20 Rally1
Er is de voorbije weken veel getest en de nieuwe wagens werden al frequent in beeld genomen, maar nu weten we ook hoe de nieuwe Hyundai er zal uitzien. Het model is gebouwd op basis van de nieuwe i20, dus dat op zich is al een flinke verandering. De kleurstelling blijft vertrouwd in het blauw en oranjerood, maar er is iets creatiever omgegaan met het design ervan, zeker op de zijkant.

Met dit nieuwe wapen mikt Hyundai opnieuw op de titel bij de constructeurs. Voor het team uit Alzenau is het wel nog altijd wachten op een eerste rijderstitel. Hyundai rekent daarvoor op Thierry Neuville, Ott Tänak, Oliver Solberg en Dani Sordo. De Zweed en de Spanjaard zullen het stuur delen.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 10 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons