van der Horst

WRC: Lappi en Bertelli debuteren met Rally1, Solberg blijft zitten bij Hyundai

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi
De Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC dat plaatsvindt binnen een maand, heeft een voorlopige deelnemerslijst verspreid. Zoals verwacht maakt Esapekka Lappi zijn debuut met de Toyota GR Yaris Rally1. Oliver Solberg blijft dan weer zitten in de nieuwe Hyundai. M-Sport zal een vierde Puma inzetten voor Lorenzo Bertelli.
Het is nog een maand wachten op de Zweedse WRC-manche, maar de organisatie geeft al een stevige inkijk gegeven in de voorlopige deelnemerslijst.

Bij Toyota Gazoo Racing komt weinig verrassend Esapekka Lappi aan de start. Sébastien Ogier heeft zich dus na zijn tweede plaats in Monte-Carlo niet laten verleiden tot een volledig seizoen. Lappi maakt een comeback bij Toyota. De Fin charmeerde de troepen van Jari-Matti Latvala vorig jaar in Finland en krijgt dus een herkansing op het hoogste niveau. Uiteraard komen ook Elfyn Evans en Kalle Rovanperä aan de start, en Takamoto Katsuta in het tweede team.

Oliver Solberg - VW Polo GTi R5
Oliver Solberg - VW Polo GTi R5
Bij Hyundai blijft Dani Sordo nog even langer op de reservebank. Oliver Solberg mag weinig verrassend ook zijn thuiswedstrijd rijden, nadat hij afgelopen weekend vroegtijdig moest opgeven door benzinedampen in de wagen. De jonge Zweed maakte een opmerkelijk debuut vorig jaar in de Arctic Rally met de Hyundai i20 WRC en mag dus terecht een zitje claimen. Thierry Neuville en Ott Tänak zijn uiteraard de anders spitsen.

En M-Sport Ford zal opnieuw een vierde Puma inzetten, ondanks het wrak dat Adrien Fourmaux achterliet in de Monte-Carlo. Lorenzo Bertelli komt als vierde rijder aan de start. De Italiaan reed vorig jaar ook de Arctic Rally en wil zich eens meten op de Zweedse sneeuw met de nieuwe hybride Rally1 van M-Sport, die vorig weekend uitstekend geboren bleek. Geen Sébastien Loeb dus, wel de drie andere vaste rijders bij M-Sport met Adrien Fourmaux, Gus Greensmith en Craig Breen.

In WRC2 komen alle toppers aan de start met onder meer Nikolay Gryazin en Andreas Mikkelsen, maar nu al is duidelijk dat het startveld in RC2, Rally2, ronduit indrukwekkend zal zijn. Zweden is ook de openingsmanche van het WRC3-kampioenschap.

Foto: WRC.com & Oliver Solberg/TwitterDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 25 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons