van der Horst

WRC: Martijn Wydaeghe neemt zitje Nicolas Gilsoul in naast Thierry Neuville

Nicolas Gilsoul en Thierry Neuville
Nicolas Gilsoul en Thierry Neuville
Als een donderslag bij heldere hemel. Nicolas Gilsoul ruimt plaats voor Martijn Wydaeghe. En dat minder dan een week voor de start van het WRC-seizoen. Gilsoul was sinds 2011 de vaste co-rijder van Thierry Neuville.
Een klein berichtje op de social madia van Thierry Neuville. Meer was het niet die aankondiging. De meervoudige vice-kampioen dankt Gilsoul voor de afgelopen tien jaar en de mooie herinneringen. In één adem kondigt hij Martijn Wydaeghe aan als nieuwe co. De West-Vlaming zat de voorbije jaren naast Guillaume de Mevius en is een vertrouwd gezicht bij Hyundai. Hij zat namelijk enkele jaren in het rechterzitje naast de Koreaan Chewon Lim.

Op z'n minst een opmerkelijke transfer. Gilsoul postte enkele uren geleden nog een nieuwe profielfoto in de kleuren van Hyundai. Ook het tijdstip is opvallend, zo kort voor de nieuwe WRC-campagne. Gilsoul nam zelfs nog deel aan de voorbereidende testen, eerder deze week.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons