van der Horst

WRC: Neuville jaagt op Evans

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Thierry Neuville heeft de jacht geopend op Elfyn Evans die de hele middag aan de leiding reed tijdens de openingsdag van de Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC. Met vier rijders binnen de zes seconden is de strijd wel uiterst geanimeerd.
  • STX Motorhomes
Elfyn Evans (Toyota) reed naar zijn eerste besttijd kort na de lunch. Hij nam daarmee na vier proeven de leiding over van Kalle Rovanperä (Toyota) die na de ochtendlus op kop stond. De jonge Fin had het moeilijk met de sporen die getrokken waren door de sneeuw na de eerste doortocht. Thierry Neuville beaamde. "Het is ieder jaar hetzelfde. Als de historics erover rijden, is er geen rijlijn meer."  De Belg zag trouwens na de middag zijn normtijd na de crash van Craig Breen (Ford) deze ochtend, verbeterd waardoor hij terug in het spoor kwam van de leiders.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Met een schitterende tijd op de zesde proef van de dag, komt Neuville zelfs op zes tienden van de leiding. Die is nog altijd in handen van Evans, maar de Welshman voelt nu duidelijk de druk achter zich. Toyota heeft echter nog twee wagens in de vuurlinie met Esapekka Lappi (Toyota) die nu op 4.6 seconden staat en Rovanperä die ondanks zijn startpositie nog altijd maar op zes tellen hangt. Oliver Solberg (Hyundai) moet de rol wat lossen na enkele foutjes en valt terug naar de vijfde stek op 14 seconden van de leider. Erger verging het Ott Tänak (Hyundai) die ook meedeed vooraan. De Hyundai gaf voor de zesde proef een rood signaal door het hybridesysteem, waardoor hij niet mocht starten en dus moest opgeven voor vandaag.

Takamoto Katsuta (Toyota), Gus Greensmith (Ford) die wat problemen kende en Adrien Fourmaux (Ford) staan op zes, zeven en acht, op ruime achterstand van het koppeloton.

In WRC2 is Ole-Christian Veiby nog altijd de fiere leider maar Andreas Mikkelsen heeft na de middag zijn duivels ontbonden en neemt zijn Noorse landgenoot in het vizier.

Er volgt straks nog één korte rit.

Foto: Toyoto Gazoo Racing & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 25 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons