van der Horst

WRC: Neuville kan voorsprong verder uitdiepen in Safari Rally Kenya

Neuville / Wydaeghe
Neuville / Wydaeghe
We zijn aanbeland aan de derde en voorlaatste dag van deze loodzware rally in Kenia die voor het eerst sinds een kleine 20 jaar terug is opgenomen op de WRC kalender. Een stap in het duister voor alle teams en rijders wegens geen voorbereiding terwijl reeds een pak protagonisten de handdoek moesten gooien. Een gezonde dosis geluk is nodig om in Kenia ongeschonden uit het avontuur te komen. Vooral de banden krijgen het zwaar te verduren en daar heeft onze landgenoot en leider Thierry Neuville reeds een joker op tafel gelegd na twee lekke banden tijdens de slotproef gisteren.
Onze landgenoot kon gisteren na de tweede dag en zeven KP’s afsluiten als leider met 18 tellen voorsprong op de Japanse revelatie Katsuta Takamoto (Toyota), 55 seconden op zijn teammaat bij Hyundai, Ott Tänak en 1’49” op de leider in het kampioenschap Ogier die de hete adem in zijn nek voelt van de Britse Fordrijder Greenschmith op 1’56 van de leidende Hyundai van Neuville.

Net als op vrijdag staan ook op zaterdag twee identieke lussen van telkens drie KP’s op de agenda, goed voor een totaal van 132 km tegen de chrono.
Neuville, die gisteren Dame Fortuna aan zijn zijde had toen hij op de laatste KP twee lekke banden kreeg en toch de assistentie wist te bereiken, won de eerste KP van vandaag voor Ogier, Tänak en Katsuta. Voor onze landgenoot was het de vierde scratch van het weekend. De Franse meervoudige wereldkampioen Ogier pakte de overige twee KP’s en komt zodoende ook op vier snelste chrono’s.
Na deze eerste lus van de dag is er in tegenstelling met gisteren niets vooraan veranderd in de tussenstand. Neuville leidt nog steeds voor de Japanner, maar heeft zijn voorsprong verder uitgediept tot 28 seconden. Tänak verloor maar één seconde op zijn teammaat bij Hyundai en staat nog steeds stevig derde op 56 seconden. Ogier deed de beste zaak, pakte 16 seconden terug en kon zich los rukken van de Brit Greensmith. De Fransman staat nog steeds vierde op iets meer dan anderhalve minuut van Neuville.

Foto: Hyundai Press   
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons