Colin Caresani dan toch kampioen VRM BMW M2 Cup

Colin Caresani - Van Poelgeest Motorsport pb Bas Koeten Racing
De Belg Jamie Vandenbalck en de Nederlander Willem Meijer hadden na de laatste race van de VRM BMW M2 Cup het meeste punten, maar toch konden zij zich op dat ogenblik nog geen kampioen noemen. Bas Koeten Racing had immers protest aangetekend tegen de uitsluiting van zijn rijder Colin Caresani uit de eerste race, die hij trouwens won. Bij de wagens van Bas Koeten Racing was de koelingang voor de remmen afgeplakt met tape en daar was protest tegen aangetekend omdat het reglement elke wijziging van mechanische aard verbiedt. Bas Koeten Racing ging in beroep en kreeg gelijk waarop Caresani zijn zege terugkreeg en zich alsnog kampioen mocht noemen.
Jamie Vandenbalck - Xwift Racing Events
Colin Caresani (Bas Koeten Racing) beëindigde het seizoen dus met een zege en een tweede plaats in Assen en dat was voldoende om de titel te pakken voor Jamie Vandenbalck en Willem Meijer. Gary Terclavers (TCL Motorsport) legde beslag op de derde plaats in de BMW Trophy, een klassement voor rijders ouder dan 45 jaar.

Foto's: Niels Vaeck & Thomas Smets

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VRM BMW M2 Cup op dinsdag 28 december 2021.