van der Horst

Zolder Superprix: NGT Racing beleeft sterk weekend in Porsche Carrera Cup Benelux

Twee podia en een zege, dat was de oogst van NGT Racing tijdens de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, afgelopen weekend op Circuit Zolder. Glenn van Parijs behaalde zijn derde tweede plaats in vier races, naast een vierde plaats in de tweede race op zondag, terwijl Maxime Soulet voor het eerst naar het podium mocht, ook al hadden het evengoed twee podiumplaatsen kunnen zijn. Stijn Lowette tot slot reed op zaterdag naar een schitterende zege in zijn klasse, maar kende op zondag een vroegtijdig einde na een crash in de startfase. De sterke prestaties volgden op een moeilijkere race met Russell Racing by NGT tijdens de tweede manche Belcar Endurance Championship.
Zolder was de tweede afspraak van de snelste merkencup van de Benelux en met kwalificaties waarbij de top 10 binnen één seconde zat werd nogmaals duidelijk hoe competitief de Porsche Carrera Cup Benelux wel is. De wedstrijden zelf lieten dus het beste verhopen en Glenn van Parijs zette zijn ambities op Limburgse bodem meteen om in een tweede plaats voor zijn teamgenoot Maxime Soulet die het in de kleuren van August Porsche Addiction doet.
 
Marc Maton (Teammanager NGT Racing): “Jammer genoeg kreeg Maxime Soulet een bestraffing van tien seconden wegens het overschrijden van de track limits, maar voor ons was dat niet geheel duidelijk. Nu goed, het is zo en we moesten het dus doen met een zevende stek, waar een dubbel podium was mogelijk geweest. Maar dat was nog niet alles, want Stijn Lowette zette zijn schitterende vorm van het begin van het seizoen verder, met een eerste zege in de AM-categorie. Stijn is echt aan een zeer mooie start van het seizoen bezig, met prima resultaten en daarom gaan we dit seizoen verder in de Porsche Carrera Cup Benelux met een zekere ambitie.
 
Tijdens de tweede race liep het jammer genoeg al snel fout voor de sterke man van het merk Kambukka, nadat hij meteen na de start betrokken raakte bij een aanrijding, met de opgave tot gevolg. Vooraan maakten de rijders van NGT Racing en August Porsche Addiction by NGT Racing er een mooie collectieve prestatie van, met een derde plaats voor Maxime Soulet en een vierde voor Glenn van Parijs. De Hasselaar blijft zo de eerste achtervolger van de Brit Harry King in het puntenklassement van de Porsche Carrera Cup Benelux.
 
Belcar in Magny-Cours
 
In Magny-Cours tijdens de tweede race van het Belcar Endurance Championship was het verschil in pure performance tussen de Porsche 992 GT3 Cup en de concurrentie in de klasse GTA een onderwerp van discussie, met een verschil van twee seconden tussen de aanwezige GT2 en de Porsche 992 GT3 Cup.
 
Echter het resultaat van de wedstrijd is een samenloop van omstandigheden geweest”, aldus Marc Maton. “Het is nog even afwachten hoe de organisatie de verhoudingen wil bijsturen, want er is nog werk aan de winkel, net zoals voor ons een beter resultaat in de onderlinge competitie tussen de diverse Porsche mogelijk was geweest zonder wedstrijdincidenten. Dat maakt dat we niet echt gelukkig kunnen zijn met de uitslag, maar wij gaan in Francorchamps op 16 en 17 juli en zeker tijdens de 24 uur van Zolder, midden augustus absoluut laten zien dat wij wel vooraan kunnen scoren. Ons team gelooft erin en we vormen een hecht geheel dus onze resultaten komen nog, daar ben ik van overtuigd.”

NGT Racing Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 15 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons