van der Horst

Zolder: URANO eSports en Bingoal by Simtag EMG kampioenen in Virtual Belcar Winter Series

URANO eSports - Radical SR8
URANO eSports - Radical SR8
Een race van vier uren op Circuit Zolder was het strijdtoneel voor de voorlaatste manche van de Virtual Belcar Series en dat het een strijd werd, is zachtjes uitgedrukt. Met 48 wagens aan de start vielen er geregeld incidenten waar te nemen en die mate dat zelfs de toppers in dit kampioenschap af en toe hun wonden moesten likken. Zelfs Fabrice Cornelis en Coen Klopman kwamen er niet ongeschonden uit, maar ze hielden stand om zowel de algemene winst als de titel in Belcar 1 binnen te halen voor URANO eSports.
Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
Nochtans kregen ze net voor halfweg te maken met een taaie tegenstander. Colin Spork met de Edge Esports Radical zette Klopman onder druk - overigens de eerste die hen echt kon bedreigen in een race - maar een slipper in de Eerste zorgde ervoor dat het voor Spork van dan af bergaf ging met als gevolg een zesde plaats als eindresultaat. Vanaf dat moment reden Klopman en Cornelis zonder problemen naar de overwinning en de titel. Aan de meet hadden zij vier ronden voorsprong op de DynamiXX Radical Racing en zeven op Traxxis by JWS Motorsport. Naast Belcar 1 is ook in Belcar 2 de kampioen al gekend. Bingoal by Simtag EMG met Boudewijn Kuster en Vince Peeters hadden eveneens niet de makkelijkste race, maar met een ronde voorsprong op GTE Racing en BMS eSports GT3 Cup Belcar, die overigens pas in de laatste ronde de derde plaats nog kon bemachtigen, kronen zij zich ook tot eindwinnaars van de Virtual Belcar Winter Series in Belcar 2.

Gevecht tussen Flemish Simsports White en Optimal Simracing Blue
Gevecht tussen Flemish Simsports White en Optimal Simracing Blue
Belcar 3 werd voor één keer ook eens gedomineerd door één team. Flemish Simsports Black met Senne Hulsmans, Diego Haems en Robin Deville reden van start tot finish aan de leiding met hun Porsche Cayman GT4 en hielden de Team MRS Porsche en vooral hun naaste tegenstanders, de EKRIS Motorsport #15 BMW, op een ronde. Hiermee wordt de strijd om de titel beslist in de volgende en laatste ronde. Het werd bijna een dubbel feest voor Flemish Simsports, maar in de laatste ronde liep het allemaal mis voor Anton Dupan en Keanu Borgonjon. Flemish Simsports White werd in de laatste minuten van de race opgejaagd door de Optimal Simracing Blue van Mathieu Detry en Jonathan Poulet en Dupan kon lang stand houden, maar omdat algemene leider Klopman er nog een extra ronde aan toevoegde vooraan, moest Dupan alsnog de pits in omwille van een te kort aan brandstof. Hierdoor pakten Detry en Poulet hun derde overwinning van het seizoen in Belcar 4 en eindigde Flemish Simsports White op 30 seconden. BMS eSports TCR 1 Belcar finishte als derde.

Met nog veel mogelijk in Belcar 3 en 4, gaan we naar een interessante finale toe. Deze zal plaatsvinden op 26 februari met als scherprechter het immers beruchte Canadian Tire Motorsports Park.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 6 februari 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons