van der Horst

12H Mugello: Red Ant Racing sluit eerste deel af met een 1-2

Red Ant Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Red Ant Racing - Porsche 992 GT3 Cup
De eerste helft van de Hankook 12H Mugello zit er op en Red Ant Racing kan met een goed gevoel de tweede helft van de race tegemoet zien. Na de eerste 6,5 uur wedstrijd hebben zij immers de eerste twee plaatsen in de 992-klasse in handen. Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe de Breucker leiden in de klasse met drie ronden voorsprong op de zusterwagen van Peter Guelinckx, Brent Verheyen en Michiel Haverans. Voor de algemene winst woedt er op dit moment een duel tussen de Porsche's van Team GP-Elite en Herbert Motorsport.
  • Dreamdrive
Start 2024 24H Series Hankook 12H Mugello
Start 2024 24H Series Hankook 12H Mugello
De rode bolide #903 van de gebroeders Redant en de Breucker doet het prima. Ze mochten starten vanaf de pole in de 992 klasse en zijn op dit moment nog geen enkele keer in de problemen gekomen. Ondertussen kon de witte Porsche 911 GT3 Cup #904 van Guelinckx, Verheyen en Haverans opschuiven van een vijfde startplaats naar plek twee, met drie ronden achterstand op de zusterwagen. De derde plaats is voorbehouden voor Orchid Racing Team, waar onder meer Romain Dumas en Sébastien Loeb de Porsdche bemannen. Zij liggen in dezelfde ronde als de Red Ant Racing #904. De Red Camel-Jordans.nl Porsche kende tot nog toe een lastige race en heeft nog maar dertien ronden afgelegd vanwege een aanrijding in de openingsfase van de wedstrijd en vervolgens wegens vermoedelijk elektrische problemen.

Team GP-Elite - Porsche 911 GT3-R
Team GP-Elite - Porsche 911 GT3-R
Vooraan gaat de strijd vooral tussen Team GP-Elite en Herberth Motorsport. Vooral de eerstgenoemde wagen heeft zich naar voren moeten knokken, na een lekke band in de eerste ronde. Aan de meet hadden Max Van Splunteren, Jesse van Kuijk, Daan van Kuijk en Lucas Groeneveld anderhalve minuut voorsprong op Ralf Bohn, Scott Noble en Jason Hart. Ondertussen ligt de Heart of Racing by SPS Mercedes op een derde plaats met een ronde achterstand, terwijl de polesittende Ferrari van BOEM by Kessel Racing teruggevallen is naar de zesde plaats, achter de CP Racing Mercedes en de Century Motorsport BMW.

Morgen om 9 uur gaat het tweede deel van start, een vijf en half uur later - om 14:30 uur om precies te zijn - zal de zwart-wit geblokte vlag vallen over deze tiende editie van de Hankook 12H Mugello.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 23 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons