van der Horst

Wallonie: Fernémont neemt commando

Adrian Fernémont - Citroën C3 Rally2
Adrian Fernémont - Citroën C3 Rally2
Na vier van de twintig proeven in de Rally van Wallonië heeft Adrian Fernémont het heft in handen. Hij bouwde al een mooie voorsprong uit op Jos Verstappen en Stéphane Lefebvre.
  • Hamofa Performance
Adrian Fernémont (Citroën) schoot stevig uit de startblokken. De gewezen kampioen pakte meteen de snelste tijd op de openingsproef en nam ook de andere drie proeven van de ochtendlus voor zijn rekening. Hij bouwde daardoor meteen een mooie voorsprong uit van bijna 14 seconden op de Nederlander Jos Verstappen. Stéphane Lefebvre (Skoda) volgt al op ruim 17 tellen. De Fransman kende wat mechanische zorgen en kon zijn stempel nog niet drukken op de wedstrijd.

Voor velen verging het erger. Cédric Cherain (Hyundai) ging van de baan en liep daardoor wat mechanische problemen op. Ook Maxime Potty (Citroën) kende al zijn van de pech met een lekke band, waardoor de kampioen van België wegzakte van de tweede plaats.

Niels Reynvoet (Citroën), de winnaar van de TAC Rally en BK-leider, is voorlopig vierde op amper twee tienden van Lefebvre. Ondanks zijn fout is Cherain nog vijfde, op een zucht van Reynvoet. Bastien Rouard (Hyundai) maakte ook al even kennis met het decor. Hij is zesde, voor John Wartique (VW) en Potty die al op ruim een halve minuut hangt.

Kris Princen leidt de dans bij de GT's.  Tom Heindrics leidt voorlopig bij de Juniors en de Stellantis Cup.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 april 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons