van der Horst

24H Le Mans: Ook testdag volzet – 65 wagens melden zich aan

Team LNT - Ginetta-Nissan LMP3
Team LNT - Ginetta-Nissan LMP3
Dat de ACO een wachtlijst hanteert voor de 24 uren van Le Mans is een aloude gewoonte, dit jaar zal men echter ook wagens moeten weigeren voor de officiële testdag op 31 mei. Maar liefst 65 wagens hebben zich aangemeld voor enkele uren zeer waardevolle tracktime op het Circuit de la Sarthe, terwijl er maar capaciteit is voor 64 deelnemers.
De testdag voor de 24h van Le Mans in beeld gebracht
Naast alle 56 deelnemers die een uitnodiging op zak hebben, tekenen ook KCMG, Ibanez Racing, Formula Racing, Gulf Racing UK en AF Corse (2 wagens) present met hun startnummers die momenteel op de reservelijst staan. In tegenstelling tot vorig jaar lijkt het aantal afzeggingen dit jaar vooralsnog beperkt te blijven.

Hoewel LMP3’s niet startgerechtigd zijn voor de 24 uren van Le Mans, worden de nieuwe prototypes wel toegelaten op de testdag. Team LNT maakt van de gelegenheid dan ook gebruik om twee Ginetta’s te runnen, met onder meer meervoudig Olympisch kampioen Chris Hoy achter het stuur. Ook Scuderia Villorba Corse schreef een Ginetta LMP3 in, maar staat momenteel op de reserve lijst.

--- DEELNEMERSLIJST TESTDAG 24H LE MANS (PDF) ---

Foto's: Nissan & RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op vrijdag 17 april 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons