van der Horst

24H Nürburgring Qualifiers: 131 wagens en zeven Belgen aan de start

Start 2024 NLS 1
Start 2024 NLS 1
De Nordschleife heeft nog maar de net de Nürburgring Langstrecken Series op bezoek gehad, of dit weekend staat het volgende evenement op het programma: de 24H Nürburgring Qualifiers. 131 wagens, waarvan 28 GT3's, zullen twee dagen lang twee wedstrijden van vier uur afwerken. Dit vooral met het oog voor een plek in de Top qualifying shoot-out op vrijdag tijdens de 24 uren van de Nürburgring. Ook staan er maar liefst zeven landgenoten aan de start, die op twee na allemaal in de topklasse zullen rijden.
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
De GT3 kan weer rekenen op een mooi startveld met 28 bolides, verdeeld over zeven merken. Vooral Mercedes is in grote getale aanwezig met zeven AMG GT3's, terwijl Porsche met slechts ééntje minder aan de start verschijnt. Audi kan nog steeds rekenen op vier wagens, terwijl BMW er drie inzet. Beide merken worden overtroffen door Aston Martin, dat maar liefst vijf Vantage's op de deelnemerslijst heeft prijken. Lamborghini en Ferrari moeten het respectievelijk met twee en één doen. Qua teams zijn er hier en daar wel wat nieuwe namen. Juta Racing, bekend uit de 24H Series, maakt zijn debuut, alsook Herberth Motorsport die voor het eerst de Groene Hel trotseert.

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Zeven Belgen vinden we dit weekend terug, op twee na allemaal in GT3-machinerie. Beginnen doen we met Frédéric Vervisch, die terugkeert naar zijn oude merk om in te stappen in de Scherer Sport PHX Audi, terwijl Alessio Picariello weer instapt bij Falken Motorsports op hun bekende blauwe Porsche. Dan kijken we nog naar BMW, waar er maar liefst drie landgenoten aan de start komen. Charles Weerts maakt zijn debuut met BMW M Team RMG, terwijl Maxime Martin - met Raffaele Marciello - aanwezig is op de Rowe Racing #98. Dries Vanthoor rijdt dan weer met de Rowe Racing #99. Tot slot starten Jacques Castelein - die onder de Zwitserse vlag rijdt - en Kurt Dujardyn met de PROsport Racing Aston Martin GT4. Ook Mühlner Motorsport is van de partij met drie Porsche 911 GT3 Cup's.

Wie dit weekend alles wil volgen, dat kan! De wedstrijd op zaterdag start om 17:30 uur en eindigt in de nacht om 21:30 uur, terwijl zondag tussen 13:00 uur en 17:00 uur wordt geracet. Beide wedstrijden kan u live volgen op YouTube.

Foto's: NLS - Martijn Wouters - Arne Simons



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons