van der Horst

24H Spa: Nieuwssprokkels uit de paddock (3)

BMW Sports Trophy Team Marc VDS - BMW Z4
BMW Sports Trophy Team Marc VDS - BMW Z4
Donderdag is één van de drukste dagen in Spa met zowel de vrije training, prekwalificatie én de beide nachtkwalificaties die op het programma staan. Een lange dag dus voor de teams daar de actie op de baan slechts iets voor middernacht eindigt. Wij klampten vlak voor de eigenlijke kwalificaties enkele Belgen aan, horend naar het verloop van de dag tot nu toe.
  • De Swert Opticiens
***De piloten zelf lijken momenteel het meest onder de indruk van de prestatie van de BMW. De concurrenten zien de BMW's weglopen in de bochten terwijl ze op de rechte lijn qua topsnelheid niet moeten onderdoen.

Sport Garage - Ferrari 458 Italia
Sport Garage - Ferrari 458 Italia
***Christoff Corten was na de prekwalificatie optimistisch over de auto: "De Ferrari heeft een pak meer downforce dan de Porsche waarmee ik enkele jaren geleden deelnam. Ik durf wel op dit moment nog niet volgas door de Raidillon en Blanchimont gaan. Terwijl het dus wel mogelijk is met de wagen want mijn teamgenoot deed het al."


ISR - Audi R8 LMS ultra
ISR - Audi R8 LMS ultra
***Frédéric Vervisch bevestigde wat de mensen langs de baan tijdens de vrije training ook al zagen, dat de piste er namelijk bij het begin van de sessie heel glad bijlag. De wagen van ISR is, anders dan de auto's van WRT en Phoenix Racing, geen nieuw model van de Audi R8. De Kortrijkzaan zei dat ze qua set-up-mogelijkheden dus niet zoveel ruimte meer hebben omdat hun auto al jaren werd doorontwikkeld.

Boutsen Ginion - BMW Z4
Boutsen Ginion - BMW Z4
***Olivier Lainé, de teamchef van Boutsen Ginion Racing, was niet echt opgezet met de sortie van zijn pupil Olivier Grötz tijdens de vrije training. De jonge Luxemburger kwam vast te zitten in de grindbak aan de Paul Frère-bocht toen hij daar een concurrent buitenom wou inhalen. Gelukkig was er geen schade aan de BMW.



Foto's: Niels Vaeck & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 23 juli 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons