van der Horst

24H Spa: Druk weekend voor Patrick Van Glabeke

Patrick Van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Het wordt een bijzonder druk weekend voor Patrick Van Glabeke. De Oost-Vlaming komt aan de aftrap van de legendarische 24 Hours of Spa met een Ferrari 488 GT3 van Rinaldi Racing en koppelt daar de Blancpain GT Sports Club aan vast met zijn eigen Ferrari 488 GT3, ondersteunt door AF Corse. Dat brengt het aantal wedstrijden op drie waaronder de loodzware 24 Hours. Eigenaardig genoeg is de nummerkeuze van Rinaldi Racing binnen de Blancpain Endurance Series identiek als deze van Van Glabeke binnen de Blancpain GT Sports Club. Beide wagens dragen het nummer 488.
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke liep reeds een aantal jaren met het idee rond om de 24 Hours aan zijn palmares toe te voegen. De man die aan de wieg stond van Curbstone Track Events stond reeds vorig seizoen dicht bij een deelname aan deze wereldvermaarde uithoudingsrace, maar vond het op dat moment te gevaarlijk. Ondertussen zijn vooral de Pro- en de reguliere Blancpain Endurance rijders door de organisatie zwaar gebriefd en is er vooral gehamerd om een vorm van respect op te brengen voor de amateurs die mede het deelnemersveld kleuren. Er zal dan ook streng worden opgetreden indien er zich zoals in het verleden opstootjes voordoen op de track.

Patrick Van Glabeke tekende bij Rinaldo Racing en vormt ploeg met het bestaande Italiaans-Duits AM-duo Mastronardi/Ehret, die het ganse seizoen voor hun rekening nemen. Dit Bronze-trio wordt nog versterkt door de komst van de Silver Italiaan Gabriele Lancieri.

Patrick Van Glabeke
Patrick Van Glabeke
Patrcik Van Glabeke: “We gaan er geen reeks van maken, maar ik wou toch minstens eenmaal in mijn carrière de 24 Hours of Spa meerijden. Rinaldi is een uitstekend team dat enkele jaren geleden de overstap maakte van Porsche naar Ferrari en dat met goede piloten. Met twee wagens zijn ze aanwezig in Pro-Am en AM. Mastronardi is snel terwijl Ehret een karrevracht aan ervaring heeft in verschillende autosportdisciplines. Het is in eerste instantie de bedoeling om de wagen aan de meet te brengen en zoveel mogelijk punten te verzamelen voor het team en het rijdersduo in de AM Klasse. Het is een grote verantwoordelijkheid, want er zijn dubbele punten te rapen voor het kampioenschap. En als we gespaard blijven van problemen is een podiumplaats in de Klasse uiteraard een doelstelling. Nadien kunnen we dan terug een gedroomde race afvinken van de bucket list”.

Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
In het voorprogramma van de 24 Hours is Patrick Van Glabeke uiteraard ook aan het werk in de Blancpain GT Sports Club voor een Qualifying race en een Main race. Het seizoen in deze discipline voor gentlemen drivers met GT3 en GTE wagens is halfweg en vooral door pech kan de Ferrari rijder niet meer rekenen op een goede klassering, maar wel op nog enkele knappe uitslagen.



Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
“Ik heb in het begin van het seizoen gezegd dat ik minstens één wedstrijd wil winnen en naar mijn eigen gevoel behoort dit nog steeds tot de mogelijkheden. Zeker in Spa op mijn thuiscircuit waar ik vorig jaar het verschil maakte door als een van de weinigen niet te remmen in Eau Rouge en Blanchimont. Mits een goede startplaats moet ik in staat zijn om een goed resultaat te boeken. Op andere circuits is het moeilijker omdat de oudere GT3-wagens momenteel iets meer voordelen krijgen bij de Bop. Hierdoor zijn ze zeer moeilijk te passeren in de korte wedstrijden”.

Op dinsdag was er de Bronze test, maar deze viel bij Rinaldi Racing in het water door een defecte turbo op de wagen. Hierdoor viel het voordeel van rijtijd reeds weg voor Patrick Van Glabeke. Maar hij kent de Ardeense track als geen ander en bekijkt dit niet als een nadeel.

Foto's: Vincent Wouters - GT Sport Club - Arne Simons
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons