van der Horst

42 wagens voor het komende Michelin Le Mans Cup seizoen

Start 2023 Michelin Le Mans Cup Spa
Start 2023 Michelin Le Mans Cup Spa
De deelnemerslijst voor het komende seizoen van de Michelin Le Mans Cup is bekend. Het kampioenschap, dat in het voorprogramma van de European Le Mans Series en de 24 uren van Le Mans met Road to Le Mans uitkomt, kan dit jaar rekenen op 42 wagens verdeeld over LMP3- en GT3-klasse. Helaas zijn er voorlopig nog geen Belgen geregistreerd bij de piloten.
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
De Michelin Le Mans Cup is en blijft en belangrijke schakel voor de ACO en dat blijkt nogmaals uit het aantal deelnemers, 42 bolides staan er op de deelnemerslijst. Overigens maar ééntje minder dan vorig jaar. In LMP3 zijn er 29 wagens ingeschreven, waavan 25 van het merk Ligier en vier Duqueine's. Bij deze laatste is Haegeli by T2 Racing één van de teams. Vorig seizoen kwam Pieder Decurtins aan de start met Brent Verheyen, maar deze laatste wordt dit jaar vervangen door Samir Ben.

Iron Dames - Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Iron Dames - Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Gezien dat er in het FIA WEC net als de ELMS er vanaf dit jaar ook GT3's kunnen deelnemen, zou je kunnen verwachten dat ook in de Michelin Le Mans Cup er een opmars zou zijn van die klasse, maar dat is niet het geval. Maar 13 bolides, verdeeld over vijf merken komen uit bij de GT's. Wel interessant is de Lamborghini van Iron Dames waarop eens niet de vaste namen, maar voor het eerst Célia Martin en Karen Gaillard.

Net zoals de European Le Mans Series zal ook de Michelin Le Mans Cup langskomen in Spa-Francorchamps, op 24 augustus.

Foto's: Thomas Smets - Kurt Vanhoenacker - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op woensdag 31 januari 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons