van der Horst

Abbring boekt winst in Wallonie

Kevin Abbring - Peugeot 208 R5
Kevin Abbring - Peugeot 208 R5
Kevin Abbring veegde zondagochtend alle twijfels weg. De Nederlander moest en zou de Rally van Wallonië winnen en deed dat uiteindelijk ook. Ghislain de Mevius werd een schitterende tweede terwijl Vincent Verschueren in extremis een derde plaats pakte.
  • Skylimit Events
Kon Abbring (Peugeot 208 R5 T16) zaterdag geen afstand nemen van Verschueren, dan bracht hij daar zondag snel verandering in. Met enkele rake klappen zette de Nederlander zijn kwelduivel op achterstand en wanneer Verschueren (Skoda Fabia R5) lek reed was de buit helemaal binnen. Peugeot Benelux, Kevin Abbring en Pieter Tsjoen zijn voor het eerst aan het feest dit jaar, en hoeven de titel nog niet op te geven.

Verschueren viel terug naar plek vier, maar knokte terug en nam in extremis de derde plaats van Guillaume Dilley (Hyundai i20 R5) die een ijzersterke prestatie neerzette. Ghislain de Mevius pakte een knappe tweede plaats (Skoda Fabia R5). Meer zelfs, de Mevius zette op de slotproeven zijn voet naast die van Abbring.

Kevin Demaerschalk (DS3 R5) reed een al even knappe wedstrijd, net zoals Adrian Fernémont (Ford Fiesta R5) die een pakketje jonkies afrondde, met een sterke zesde plaats. Fernémont klokte zelfs een besttijd en hield daarmee een furieuze Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) achter zich.

Guillaume de Mevius maakte het feest bij DG Sport en Peugeot compleet met een riante winst in klasse R2. Pierre Vauterin eindigde op ruim 5 minuten, maar lijkt nu al op weg naar de titel bij de junioren. Bij de historics ging de zege naar Robin Maes in zijn  BMW M3.

foto: Sandro Delaere


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 30 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons