van der Horst

American Festival: Guillaume Dumarey snelste in Elite 2

Guillaume Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey - PK Carsport
Tijdens de kwalificaties van Elite 2 was het onze landgenoot Guillaume Dumarey die met zijn PK Carsport Chevrolet de kwalificaties domineerde. Nadat hij de snelste was tijdens de algemene kwalificaties, deed hij dit kunstje nog eens over in de Superpole door een 1:39.227 op de tabellen te zetten. Hiermee bleef hij bijna vijf tiende voor de Pool Maciej Dreszer en de Fransman Wilfried Boucenna. Voor kampioenschapsleider Guillaume Deflandre, die in de Superpole op een achtste plaats eindigde, zal toch een zware taak voor de boeg hebben aangezien beide titelconcurrenten Florian Venturi (P4) en Ulysse Delsaux (P6) een betere startpositie hebben en in de tussenstand het verschil slechts... twee punten is.
Guillaume Deflandre - Memphis Racing Chevrolet
Guillaume Deflandre - Memphis Racing Chevrolet
Ook Pedro Bonnet geraakte met zijn Braxx Racing Ford in de Superpole nadat hij een tiende tijd realiseerde tijdens de kwalificaties, wat ook het eindresultaat was in de Superpole. Maxime Pampel kon zich ook nipt plaatsen voor de Superpole voor de eerste maal dit seizoen. Toch geraakte hij niet verder dan een elfde plek, nadat hij zich moest inhouden tijdens een gele vlag situatie. Tom Boonen eindigde op een vijftiende plek en Jerry De Weerdt, die dit weekend zijn derde Legend Trophy kan binnenrijven, start op P21. 

Foto's: Marnik Mouchaers - Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 20 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons