van der Horst

American Festival NASCAR: Marc Goossens sterk in de vrije trainingen

Speedhouse - Mustang NASCAR Whelen Euro Series
Speedhouse - Mustang NASCAR Whelen Euro Series
Op vrijdagnamiddag vonden op circuit Zolder de vrije testsessies voor de NASCAR Whelen Euro Series plaats. Tweemaal namen de bolides uit de Pro klasse de piste en tweemaal vonden we Marc Goossens (Speedhouse Mustang) terug in de top vijf. In de tweede sessie toonde ook Anthony Kumpen zich met een derde chrono.
Race Art Technology - Toyota NASCAR Whelen Euro Series
Race Art Technology - Toyota NASCAR Whelen Euro Series
In de eerste sessie ging de snelste chrono naar Giorgio Maggi (Race Art Technology Toyota) met een ronde in 1:37.663. Hij ging Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Camaro – 1:37.802) en onze landgenoot Marc Goossens (Speedhouse Mustang – 1:37.819) vooraf. Nicolo Rocca (CAAL Racing Mustang) en Alexander Graff (Speedhouse Mustang) maakten de top vijf vol. Pol Van Pollaert in de PK Carsport Camaro #11 sloot de sessie af met de veertiende tijd (1:40.087), Anthony Kumpen (PK Carsport Camaro) moest zich tevreden stellen met de vierentwintigste tijd.

Anthony Kumpen - PK Carsport Camaro
Anthony Kumpen - PK Carsport Camaro
In de tweede sessie liet Kumpen zien dat men met hem rekening moet houden dit weekend door de derde tijd neer te zetten met een ronde in 1:37.710. Hij moest enkel Ercoli (1:37.299) en Liam Hezemans (Hendriks Motorsport Mustang – 1:37.645) voor zich dulden. Marc Goossens klokte ditmaal de vijfde tijd (1:37.852) achter de Nederlander Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen Mustang). Pol Van Pollaert reed de twintigste tijd.

PK Carsport - Camaro NASCAR Whelen Euro Series
PK Carsport - Camaro NASCAR Whelen Euro Series
In de sessies voor de NASCAR 2 klasse ging de snelste chrono eerst naar Alberto Naska (CAAL Racing Camaro) die een ronde aflegde in 1:37.691 en daarna naar Liam Hezemans (Hendriks Motorsport Mustang - 1:37.749). De enige wagen van PK Carsport in die klasse vonden we tweemaal terug op de zevende plaats (Christian Malcharek).



Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons