van der Horst

Aston Martin terug in het groen – Gewijzigde line-ups

Aston Martin Vantage V8 GTE 2016
Aston Martin Vantage V8 GTE 2016
Aston Martin zal ook in 2016 weer present tekenen in het FIA World Endurance Championship. De Britse constructeur stelde eerder al de 2016-versie van de Vantage V8 GTE voor en onthulde vandaag haar nieuwe kleuren en rijdersbezettingen. Weg met het Gulf oranje-blauw waarmee AMR nu al bijna tien jaar mee naar buiten treedt, in de plaats daarvan grijpt men terug naar het traditionele British Racing Green, voorzien van enkele moderne lichtgroene toetsen. Total vervangt Gulf als brandstofpartner, terwijl Dunlop de plaats inneemt van Michelin. Het is uitkijken hoe het Britse rubber zal presteren ten opzichte van het Franse.
Aston Martin Vantage V8 GTE 2016
Aston Martin Vantage V8 GTE 2016
Het engagement van AMR in het WK uithouding krimpt elk jaar wat verder, en ook deze winter viel er nogmaals een wagen af. Begin van de maand werd reeds bevestigd dat er twee nieuwe Vantage V8’s uitkomen in de Pro-klasse, terwijl een bolide van de vorige generatie in Am blijft. Darren Turner vervoegt de traditioneel Deens gekleurde Vantage #95 en zal een team vormen met Nicki Thiim en Marco Sorensen, terwijl Richie Stanaway, Jonny Adam en Fernando Rees de tweede Pro wagen bemannen. De line-up op de GTE-AM #98 blijft ongewijzigd met Pedro Lamy, Mathias Lauda en Paul Dalla Lana. 

Aston Martin V12 Vantage GT3
Aston Martin V12 Vantage GT3
Ook de 24 uren van de Nürburgring staat in 2016 weer op het programma. De twee V12 Vantage GT3’s zullen bemand worden door Richie Stanaway, Jonny Adam, Fernando Rees en Mathias Lauda (#006), terwijl Nicki Thiim, Marco Sorensen, Darren Turner en Pedro Lamy de #007 voor hun rekening nemen. 

Overzicht Line-ups

WEC GTE Pro
#95: Nicki Thiim - Darren Turner - Marco Sørensen
#97: Jonny Adam - Richie Stanaway - Fernando Rees

WEC GTE Am
#98: Paul Dalla Lana - Pedro Lamy - Mathias Lauda

Nürburgring 24H
#006: Richie Stanaway - Jonny Adam - Fernando Rees - Mathias Lauda
#007: Nicki Thiim - Marco Sørensen - Darren Turner - Pedro Lamy

Foto's: AMR



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 19 februari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons