van der Horst

Azerbeidzjan: Dubbel voor Ferrari in tweede vrije training

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc (Ferrari) was de snelste in de tweede vrije training in aanloo naar de GP van Azerbeidzjan. De Monegask ging zijn ploeggenoot Sebastian Vettel vooraf, Lewis Hamilton (Mercedes) reed de derde tijd. Max Verstappen (Red Bull) klokte de vierde tijd en Valtteri Bottas (Mercedes) sloot de top vijf af.
Na de ingekorte eerste sessie wegens een losgekomen putdeksel verliep de tweede sessie zonder aanzienlijke incidenten. We noteerden wel verscheidene rijders die op de gladde piste in de fout gingen, meestal zonder met uitzondering van Lance Stroll (Racing Point) en Daniil Kvyat (Toro Rosso), die hun wagens in de muur zetten met een rode vlag situatie als gevolg. Kvyat wist nog wel de zesde tijd neer te zetten.

Max Verstappen
Max Verstappen
Met een ronde in 1:42.872 wist Leclerc de beste tijd neer te zetten drie tiende seconde sneller dan Vettel. Hamilton moest al 0.669 seconde toegeven op de tijd van de Monegask terwijl Verstappen aankeek tegen een kloof van bijna een volle seconde. Na Bottas en Kvyat was de zevende tijd voor Carlos Sainz (McLaren), Pierre Gasly (Red Bull) en Lando Norris (McLaren) maakten de top tien vol. George Russell (Williams) kwam na het putdeksel incident niet in actie terwijl de tweede Williams met Robert Kubica aan het stuur de negentiende tijd reed op meer dn vijf seconden vn de chrono van Leclerc.

Pierre Gasly - Red Bull Racing
Pierre Gasly - Red Bull Racing
Pierre Gasly verprutste nog zijn weekend toen hij bij het binnenkomen van de pits de aanduiding om zich te melden voor de verplichte weging niet opmerkte en doorreed. Gasly moet als straf zondag vertrekken van uit de pitlane. De Fransman beweerde dat hij binnengeroepen werd voor het simuleren van een bandenwissel tijdens de race en zich daarop zo concentreerde dat hij het lichtbord met daarop zijn nummer niet zag.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons