van der Horst

Formule 1 in Bakoe: riooldeksels, kapotte bruggen, en vooral veel verrassingen

Circuit Baku
Circuit Baku
De economie van Azerbeidzjan moet het hebben van zijn talloze olieraffinaderijen, maar het land aan de Kaspische Zee wil in de nabije toekomst vooral munt slaan uit toerisme. De jaarlijkse komst van de Formule 1 moet daar sinds 2016 bij helpen, al begon het F1-weekend in de hoofdstad Bakoe niet meteen op de meest professionele manier...
  • LTF
Waar de Grote Prijs van Monaco een schoolvoorbeeld is van efficiëntie, kunnen de collega's in Azerbeidzjan daar nog een puntje aan zuigen. Tijdens de eerste vrije training kwam een van de riooldeksels los, met als gevolg zware schade aan de bodemplaat van de Williams van de onfortuinlijke debutant George Russell. De 21-jarige Brit zien we pas morgen weer in actie. Dat was echter nog niet alles: nadat de koersdirectie de sessie definitief had stilgelegd om het volledige circuit te inspecteren, raakte de hefarm van de takelwagen een van de oversteekplaatsen van het stratencircuit. Wat een blunder... 

 
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Op sportief vlak verwachten de liefhebbers een nieuwe confrontatie tussen Mercedes en Ferrari, op een circuit waar inhalen geen kamikazeacties met zich hoeft mee te brengen. Het langste rechte stuk van het seizoen - 2,2 kilometer! - en het technische bochtenwerk eisen echter wel een compromis in de afstelling. Kan Ferrari, met meer motorvermorgen en een aerodynamische update, daarvan profiteren om een vierde opeenvolgende dubbelzege voor Mercedes - het was niet meer gebeurd sinds 1992 - te voorkomen?

Op basis van de voorbije Grote Prijzen in Azerbeidzjan lijkt de kans alvast groot: de twee voorbije races waren bijzonder spectaculair, met veel brokken, onverwachte opgaves en vooral ook onverwachte winnaars. Twee jaar geleden was dat nog Daniel Ricciardo met zijn Red Bull, die profiteerde van het gekibbel tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Vorig jaar won de regerende wereldkampioen wel, zij het na een laattijdige lekke band voor pechvogel en teamgenoot Valtteri Bottas.

Het eerste deel van het antwoord kennen we morgen vanaf 15.00u met de traditionele kwalificatiesessie die bestaat uit drie (en laten we het daarbij houden) delen. De race start op zondag om 15.10 uur.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op vrijdag 26 april 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons