van der Horst

Bahrein: Browning eerste leider na zege in hoofdrace

Start GP Bahrein
Start GP Bahrein
Luke Browning is de eerste leider in de tussenstand van de Formule 3. De Brit won vanochtend de hoofdrace in Bahrein, zijn eerste in het FIA Formule 3 kampioenschap na eerder al de Macau GP gewonnen te hebben. Op zaterdag was de zege voor een andere Brit, Arvid Lindblad.
  • Skylimit Events

Arvid Lindblad
Arvid Lindblad
De sprintrace werd er eentje om duimen en vingers af te likken. Laurens van Hoepen vertrok, na de twaalfde tijd in de kwalificaties, vanaf de pole maar zag in de run naar bocht 3 zijn teamgenoot Tsolov voorbijkomen. Beide heren hielden elkaar steeds in het vizier en hoewel van Hoepen nog enkele malen probeerde, hij kwam niet voorbij aan Tsolov. Esterson, Lindblad en Fornaroli vonden dankzij het gevecht de aansluiting met het leidende duo. Arvid Lindblad schoof in de dertiende ronde naar plaats twee nadat van Hoepen wat wijd ging in bocht elf. Vervolgens had Lindblad genoeg aan twee pogingen om ook Tsolov te grazen te nemen en vervolgens een veilige voorsprong uit te bouwen. Lindblad pakt zo de eerste zege van het seizoen, zijn eerste tout court, in zijn debuutseizoen. Van Hoepen ging kort voor het eind ook nog voorbij aan Tsolov voor plaats twee en ook Fornaroli nam de Bulgaar, die met technische problemen kampte, te grazen. 

Luke Browning
Luke Browning
Dino Beganovic lijnde als eerste op bij de start van de hoofdrace maar de Prema Racing piloot kende een dramatische start en viel ver terug in het veld. Luke Browning greep de kans met beide handen en ging als leider de eerste bocht in. De Brit controleerde vooraan en hoewel Christian Mansell binnen de DRS zone kwam, kon Browning hem op afstand houden. In de slotfase ging Sami Meguetounif nog wijd in een poging plaats twee over te nemen van Mansell, het kostte hem plaats drie want Tim Tramnitz profiteerde om de laatste podiumplaats over te nemen. 

Luke Browning is de eerste leider, met een bonus van vier punten op Tim Tramnitz. Christian Mansell, Leonardo Fornaroli en Arvid Lindblad vervolledigen de top vijf. Eind maart staat de tweede ronde van het kampioenschap gepland, op Albert Park in Australië.

Foto's: George Decoster



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op zaterdag 2 maart 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons