van der Horst

JS Cars gaat resoluut voor de titel

JS Cars in de voorste linie tijdens de start
JS Cars in de voorste linie tijdens de start
Jan Schippers, zaakvoerder van JS Cars uit het Zeeuws-Vlaamse Sluis, heeft afgelopen winter zijn huiswerk goed gemaakt. De motorbouwer en restaurateur van Amerikaanse wagens is er reeds bij toen het Belgisch Historisch omloopgebeuren de kop opstak, maar heeft ondanks veel zeges zelf nog geen titelbeker in zijn trofeeënkast staan.
  • St. Paul
Close racing tussen HARD Racing en de Porsche van Van Elderen
Close racing tussen HARD Racing en de Porsche van Van Elderen
Jan Schippers:“We zijn reeds meermaals tot en met de laatste wedstrijd in strijd geweest voor de titel, maar telkens stond Dame Fortuna niet aan onze zijde en werden naar een dichte ereplaats verwezen. We hebben afgelopen winter hard gewerkt en het materiaal iets betrouwbaarder gemaakt. In 2012 pakte Geert Boels wel de titel in zijn Studebaker Commander onder de vlag van HARD Racing”.

Bert Smeets voert het peloton aan in de Dodge Challenger
Bert Smeets voert het peloton aan in de Dodge Challenger
Jan Schippers rijdt nog steeds met de gekende rode Chevrolet Camaro en door de jaren heen kwamen er nog twee knappe Amerikaanse bolides bij. Er is de inmiddels legendarische vlammenwerper of de Dodge Challenger, waarmee Gunther Raus voorheen hoge ogen gooide en nu in handen van Bert Smeets inmiddels aan de leiding staat in Divisie 3 van de Belgian Historic Cup. Verder is er nog de historische Chevrolet Camaro Z28 ex Henny Hemmes, waarmee de Nederlandse amazone samen met Huub Vermeulen de pole behaalde tijdens de 24 Uren van Spa-Francorchamps in 1978 en 16 uren aan de leiding reed. Deze wagen is een full FIA met een Historic Technisch Paspoort.

Historische Chevrolet Camaro ex Henny Hemmes
Historische Chevrolet Camaro ex Henny Hemmes
Jan Schippers:“We zijn goed aan het kampioenschap begonnen en staan in de Belgium Historic Cup na twee meetings of vier wedstrijden op de eerste twee plaatsen met Bert Smeets aan de leiding in de Dodge Challenger. We zijn er dus goed aan begonnen, maar de buit is nog lang niet binnen. De tweede Camaro is nog niet van stal geweest voor de BHC, maar tijdens de komende wedstrijden in het kader van de Spa Summer Classic zullen we ook opnieuw Tony Frans mogen verwelkomen. Deze gaat van start in Divisie 2 en heeft dus reeds vier uitslagen gemist. Maar het potentieel van de wagen is aanwezig en er mogen twee schrapresultaten in mindering worden gebracht. We hebben dus nog hoop indien Tony wel alle resterende wedstrijd rijdt en geen enkele maal vroegtijdig naar de kant moet. Bert Smeets zal er spijtig genoeg niet bij zijn tijdens de wedstrijd in het kader van 50 jaar Circuit Zolder en gebruikt dat weekend als schrapresultaat".
"Uiteraard zou ik op deze heuglijke dag voor Circuit Zolder ook de Dodge aan de start willen krijgen en hiervoor ben ik nog op zoek naar een volwaardige vervanger voor Bert. Geïnteresseerden kunnen steeds via www.jscars.nl contact opnemen.”

Jan Schippers in de vertrouwde Chevrolet Camaro
Jan Schippers in de vertrouwde Chevrolet Camaro
Maar JS Cars kijkt ook verder dan de wedstrijden binnen de Belgian Historic Cup. Zo was Jan Schippers onlangs te gast op Zandvoort voor State of Art Historic Zandvoort Trophy in het kader van een organisatie van HARC (Historische Auto Ren Club). In helse weersomstandigheden kon de motortovenaar uit Sluis zijn Chevy op de 5de plaats parkeren.

JS Cars altijd vooraan terug te vinden
JS Cars altijd vooraan terug te vinden
Verder gaat het komend weekend nog richting Brands Hatch voor een deelname met twee wagens aan de Bernies V8 Series. Een schitterend evenement voorzien voor wagens met een V8-krachtbron.  “Maar uiteraard gaat momenteel alle prioriteit richting de Belgium Historic Cup met een eerste nationale titel als inzet voor een wagen, volledig opgebouwd in de ateliers van JS Cars. Is het nu Bert of ikzelf die de titel pakt interesseert me niet. Als het maar een wagen is onder de vlag van JS Cars”, besluit een optimistische Jan Schippers.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Historic Cup op donderdag 6 juni 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons