van der Horst

Bernie Ecclestone blijft, ook na de overname, baas van de Formule 1

Jean Todt & Bernie Ecclestone
Jean Todt & Bernie Ecclestone
De Brit Bernie Ecclestone, maar liefst 40 jaar aan het bewind van de koningsklasse van de autosport, blijft ook na de overname door Liberty Media Corporation baas van de Formule 1. Dit nieuws werd medegedeeld door het Britse Autosport magazine. De 85-jarige Ecclestone bevestigde reeds dat hij zijn huidige rol zal behouden. Hij zal wel ondersteuning krijgen van Chase Carey, de huidige vice-voorzitter van 21st Century Fox en voormalig directeur van de omroep DirecTV. Een officiële bevestiging is er nog niet maar de onderhandelingen tussen Liberty Media en CVC Capital Partners zijn nog steeds op volle gang.
Italiaanse - & FIA vlag F1 GP Italië 2016
Italiaanse - & FIA vlag F1 GP Italië 2016
Op vraag van CVC Capital Partners zal Bernie Ecclestone volgende week niet afzakken naar Zuidoost-Azië om de Grote Prijs van Singapore bij te wonen. Niet omdat men hem zou opzij zetten als F1-baas, zoals oud-teambaas en BBC-commentator Eddie Jordan vorig weekend in Monza voorspelde, maar wel om de laatste knopen bij de onderhandelingen mee te helpen doorhakken. De overeenkomst moet nog wel door verscheidene partijen ondertekend worden, waaronder de autosportfederatie FIA zelf dat 1 % van de aandelen bezit. CVC Capital Partners is met maar liefst 35,5 % van de aandelen in handen de grootste aandeelhouder van de Formule 1.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
“Ik ga verder doen met hetgeen ik eerder deed: onderhandelen met circuits en tv-bedrijven”, aldus Ecclestone aan het Britse Autosport magazine. “Het goede nieuws is dat we iemand aan boord hebben als Chase. Hopelijk kan hij met behulp van de sociale media de F1 in nieuwe territoria duwen. Zoals je weet heb ik nooit een manier gevonden om geld te verdienen via de sociale media.” Chase Carey zal voormalig Nestle directeur Peter Brabeck-Letmathe vervangen, die deze taak als F1-voorzitter drie jaar geleden op zich nam. Ecclestone hoopt dat met de komst van Chase de sport ook sterker zal worden in de Verenigde Staten. “Er zijn drie dingen die belangrijk zijn voor mij: zijn connecties met Amerikaanse tv-bedrijven, zijn connecties met sponsors waarmee hij al jaren samenwerkt en de sociale media. Dit alles samen is positief voor de sport”, concludeerde de Brit.

Foto's: Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 7 september 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons