van der Horst

BR Engineering en Dallara gaan nieuwe LMP1 bouwen

SMP Racing - BR01 LMP2
SMP Racing - BR01 LMP2
Het Russische BR Engineering en het Italiaanse Dallara hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een nagelnieuwe LMP1-bolide. De wagen, BR1 gedoopt, zal in 2018 ingezet worden in het FIA World Endurance Championship en dat daarbij ook SMP Racing wordt betrokken, mag geen verrassing heten. Naast de inbreng van die laatste Russisch equipe, doet het project voor zowel technische als operationele ondersteuning voortaan beroep op specialisten van ART Grand Prix en dus niet langer AF Corse. Het nieuws komt op een moment dat de LMP1-L klasse op sterven na dood lijkt, doch Strakka Racing en Rebellion Racing sluiten een terugkeer niet uit.
  • Prospeed Competition
SMP Racing - BR Engineering BR01 Nissan
SMP Racing - BR Engineering BR01 Nissan
Volgend jaar wil het nieuwe samenwerkingsverband gebruiken voor de bouw, test en homologatie van de nieuwe bolide, de spirituele opvolger van de BR01 LMP2. "We hebben onszelf een uitdaging voorgeschoteld", verklaarde BR Engineering-baas Boris Rotenberg. "We konden voor een van de vier geselecteede LMP2-constructeurs kiezen of we konden het kampioenschap voorgoed de rug toekeren, maar wij hebben geopteerd om onze eigen weg te bewandelen. Dat is misschien niet de eenvoudigste, maar zeker wel de meest interessante en veelbelovende optie. Ons BR01 LMP2-prototype was de eerste Russische bolide op het podium in Le Mans. Met de BR1, de opvolger van die bolide, willen we vooral betere technologie aantrekken in ons land."

Het is nog niet geweten welk programma SMP Racing in 2017 zal afwerken in afwachting van het LMP1-project. Er zou onder meer sprake zijn van een deelname aan de Blancpain Endurance Cup met een Ferrari 488 GT3 in de Pro Cup. De BR01 LMP2 is volgend jaar dus niet meer welkom in het FIA WEC, maar de proto kan wel nog aan de bak in de European Le Mans Series en de Asian Le Mans Series.

Foto's: Mikhael Aleshin & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 17 november 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons