van der Horst

Brands Hatch: Sterke Belgen: Kumpen en Dumarey op pole!

Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
De Belgen presteren bijzonder goed dit weekend in de NASCAR Whelen Euro Series. Anthony Kumpen pakte de Elite 1 pole vanochtend, terwijl Marc Goossens en Stienes Longin rij 3 delen. In Elite 2 was het ook de #24 Chevrolet SS die de beste tijd klokte. Guillaume Dumarey ontzegde in die klasse Thomas Ferrando een derde pole op rij. Jerry De Weerdt stootte door naar de Super Pole en start als negende.
Marc Goossens
Marc Goossens
Hoewel het donderdag en vrijdag regende in Brands Hatch, was het op zaterdag zonnig en droog bij de kwalificaties voor de vijfde editie van het American Speedfest. PK Carsport profiteerde optimaal en presteerde bijzonder goed met zowel de #11 als de #24 Chevrolet SS, terwijl ook Braxx Racing met de bolides van Marc Goossens en Jerry De Weerdt bij de les was. De pole in Elite 1 ging zoals vermeld naar Anthony Kumpen, die samen met enkele concurrenten profiteerde van een rode vlag in de super pole. De regerend kampioen krijgt naast hem titelconcurrent Fred Gabillon.

Jerry De Weerdt - Braxx Racing - Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Braxx Racing - Ford Mustang
Ook in Elite 2 presteerde PK Carsport en Brax Racing sterk. Guillaume Dumarey pakte niet alleen zijn allereerste pole in de NASCAR Whelen Euro Series, maar hield ook respectievelijk Ferrando, Delsaux en Dresnzer achter hem - de drie heren die voor hem staan in de tussenstand voor het kampioenschap. Teamgenoot Justin Kunz sloot als zesde aan en Jerry De Weerdt piloteerde zijn Ford Mustang naar een negende plek - eerste bij de Legends.

De eerste Elite 1 wedstrijd wordt later vandaag verreden om 14.30 Belgische tijd, terwijl de Elite 2-rijders om 18:10 onze tijd aan de bak komen.

--- Uitslag kwalificatie Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2017 (pdf) ---
--- Uitslag kwalificatie Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2017 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 10 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons