van der Horst

BRC: Loix volgt zichzelf op in Oudenaarde

Freddy Loix - Skoda Fabia
Freddy Loix - Skoda Fabia
Freddy Loix heeft in de Aarova Rally in Oudenaarde, de negende cupmanche van het BRC, zichzelf opgevolgd. Fast Freddy boekt zo zijn eerste zege in het Belgische kampioenschap sinds 2016. Vincent Verschueren en Fred Miclotte mochten mee op het podium.
  • Skylimit Events
Na een zomerreces van enkele weken, mocht de Aarova Rally het najaar aftrappen. Echter, een pak rijders lieten deze wedstrijd links liggen of stuurden in extremis hun kat, zoals BRC-leider Maxime Potty en John Wartique. Daardoor bleef het aantal deelnemers beperkt tot een veertigtal.

Gelukkig lagen de kaarten doorheen de dag wel goed voor een spannende wedstrijd. Freddy Loix (Skoda) schoot het best weg maar kon zich niet van de concurrentie ontdoen. Niels Reynvoet (Citroën) volgde goed en ging zelfs halfweg voorbij Loix die kreeg af te rekenen met een lekke band. Reynvoet ging echter van de baan en moest opgeven, waardoor de strijd om de zege plots tussen Loix en thuisrijder Vincent Verschueren (Skoda) ging.

Loix nam vlot de maat van de Oost-Vlaming en hield aan de streep een kwartminuut voorsprong over op Verschueren. Voor Loix is het zijn eerste zege in het BRC sinds Ypres Rally 2016. Op ruim een minuut werd Fred Miclotte (VW) derde.

Bij de Clio's en de junioren was Pierre-Emmanuel Brasseur nogmaals laureaat.

De volgende manche is de Omloop van Vlaanderen, begin september.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 19 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aarova Rally Oudenaarde.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons