van der Horst

Wallonie: Bouche leidt na Citadelle

Xavier Bouche - Skoda Fabia R5
Xavier Bouche - Skoda Fabia R5
Xavier Bouche leidt in de Rally van Wallonië na twee doortochten op de Citadelle van Namen. In zijn Skoda Fabia R5 won hij de openingsproef en met een tweede tijd op KP2 verzekerde hij zich van de leiding. Bouche gaat als leider naar een lange tweede dag.
Bouche geldt als een belangrijke outsider voor het podium in Namen. Dat zette hij meteen kracht bij door de besttijd te rijden op de openingsproef. Hij hield knap de leiding na een mooie tweede tijd tijdens de tweede doortocht op de Citadelle van Namen.

Kevin Abbring volgt op 1'8 seconden dankzij een vierde en tweede tijd in zijn Peugeot 208 R5 T16. De Nederlander raakte een pak verder dan in Tielt waar hij de openingsproef niet zag. Benoit Allart, winnaar in Spa, staat voorlopig derde op 2'4 seconden.

Ghislain de Mevius, auteur van de scratch op KP2, is vierde op 4'7 seconden en gaat BK-leider Vincent Verschueren vooraf die in zijn Skoda Fabia R5 volgt op 5'2 seconden. Cedric Cherain verloor wat tijd tijdens de tweede doortocht en is pas veertiende op 18'3 tellen.

In R2 leidt Guillaume de Mevius, voor Pierre Vauterin en Romain Delhez. Bij de historics topt ene Robert Droogmans de ranking.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 28 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons