van der Horst

Brutale inbraak bij Red Bull Racing

Red Bull Racing factory
Red Bull Racing factory
Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werd er in Milton Keynes ingebroken in de gebouwen van Red Bull Racing. De daders reden met een zware wagen de toegangsdeur in en gingen aan de haal met meer dan 60 trofeeën. Christian Horner en het personeel van Red Bull reageerden aangeslagen, niet alleen vergde het jaren van inspanning om deze bekers te vergaren, bovendien zijn ze van grote sentimentele waarde voor gans het personeel.
Om 1u30 in de morgen reden de inbrekers met een zware SUV door de ingangsdeur van de gebouwen van Red Bull te Milton Keynes, terwijl een tweede voertuig gebruikt werd als vluchtwagen. Het veiligheidspersoneel werd volledig verrast en de zes daders konden ontkomen met de buit die bestond uit meer dan 60 trofeeën die het team gedurende de jaren had gewonnen.

Christian Horner - Sebastian Vettel - Kimi Räikkönen
Christian Horner - Sebastian Vettel - Kimi Räikkönen
Een aangeslagen Christan Horner liet via een communiqué weten: ”Wij zijn allen geschokt door het nieuws van de inbraak in onze fabriek, waarbij de daders de toegangsdeur vernielden en zich meester wisten te maken van meer dan 60 tropeeën. Er werd zware schade toegebracht en het bewakingspersoneel dat van dienst was is erg aangeslagen. De gestolen voorwerpen, bekomen door het harde en toegewijde werk van enkele individuen, behoren de inbrekers niet toe. Naast het feit dat we perplex staan van de agressiviteit waarmee de braak gepaard ging kunnen wij ons ook niet inbeelden dat iemand zich deze bekers, die de werknemers nauw aan het hart liggen, wil eigen maken. De monetaire waarde van de trofeeën ligt laag temeer daar een groot aantal van de tentoongestelde bekers replica’s zijn. Een gevolg is dat wij de toegang tot onze site nog gaan bemoeilijken, wat dan weer niet fair is tegenover de honderden fans die ieder jaar naar onze fabriek afreizen om die trofeeën en onze wagens te zien.  Wij vragen iedereen die ook maar enige nuttige informatie heeft over deze zaak om zo snel mogelijk de politie te verwittigen.”

Foto's: Red Bull Racing & Racing International photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 6 december 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons