van der Horst

Chris Dyer keert terug naar de F1 met Renault

Chris Dyer
Chris Dyer
Na vijf jaar keert Chris Dyer terug naar de Formule 1. Dat meldden verscheidene Italiaanse media. De voormalige Ferrari ingenieur van onder meer Michael Schumacher en Kimi Räikkönen gaat aan de slag bij het wederoptredende Renault Sport Formula 1 Team, dat eerder deze week officieel hun derde hoofdstuk in de koningsklasse van de autosport startte.
Chris Dyer's Formule 1 carrière begon in 1997 bij Arrows, om nadien in 2001 naar Maranello te verhuizen. Hij was Schumacher's race ingenieur tijdens diens kampioenschapswinnende seizoenen van 2003 en 2004. In 2007 won Kimi Räikkönen de wereldtitel, ook met Dyer als zijn race ingenieur.

Na een mislukte wedstrijdstrategie tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi in 2010, waardoor Fernando Alonso nipt naast de wereldtitel greep, verloor Dyer zijn job als Ferrari's chief track engineer. Vervolgens werd de Australiër overgeplaatst naar het GT-project van het Italiaanse team, maar hij vond deze “degradatie” maar niks en verkoos om uiteindelijk de Scuderia voorgoed achter zich te laten.

In 2012 werd de 'Aussie' bij het DTM-team van BMW aangeworven als hoofd ingenieur. De 48-jarige Dyer keert nu, na een afwezigheid van 5 jaar, terug naar de F1 om bij het team uit Enstone de taak van head of vehicle performance op zich nemen en hij zal tevens ook volgens Gazetta dello Sport het race team ondersteuning bieden.

Foto: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 6 februari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons