van der Horst

Renault vangt zijn derde tijdperk als F1-constructeur aan (+ video & foto's)

Renault R.S. 16
Renault R.S. 16
Renault bevestigde vandaag in Parijs officieel zijn terugkeer in de hoogste autosportklasse. Tijdens een speciale presentatie onthulde het voormalige Lotus F1-team zijn nieuwe bolide, de Renault R.S. 16, en daarbij ook hun nieuwe kleuren. Gisteren publiceerde de Franse renstal al enkele teasers met close-up foto's van hun wagen. Ook werd Kevin Magnussen officieel aan de pers voorgesteld als nieuwe teamgenoot van Jolyon Palmer. Hij vervangt Pastor Maldonado, die zijn zitje eerder deze week aan de jonge Deen verloor.
  • LTF
Renault R.S. 16
Renault R.S. 16
Renault is vandaag officieel aan zijn derde hoofdstuk in de Formule 1 begonnen en die terugkeer is, logischerwijze, gekoppeld aan een flinke marketingoperatie. Zo wordt Renault Sport opgesplits in een auto-afdeling, welke zich gaat bezighouden met sportieve wagens voor de straat, en een racing-afdeling, welke onder meer het Formule 1- en Formule E-programma zal huisvesten, maar ook verschillende rallyprogramma's, eenzitterklasses en de Renault Sport R.S. 01 Trophy.

Renault R.S. 16
Renault R.S. 16
Renault doopte zijn bolide voor 2016 dus Renault R.S. 16, niet geheel een verrassende naam dus. Het chassis zal nog steeds ontwikkeld en gebouwd worden in Enstone, terwijl de krachtbron (Renault R.E. 16) ontwikkeld wordt in de Franse ateliers te Viry-Châtillon. Jérôme Stoll staat aan het hoofd van de Racing-afdeling, Frederic Vasseur werd benoemd tot racing director, Cyril Abiteboul tot managing director en Bob Bell, in oktober vertrokken bij Manor, krijgt de titel van technisch directeur. Verder werd bekendgemaakt dat zustermerk Infiniti zal instaan voor de ontwikkeling van een tweede generatie ERS voor de F1-krachtbron, al lijkt dit vooral een marketingzet.

Renault is vastberaden zijn terugkeer tot een succes te maken en wil met Renault Sport Formula 1 Team naar eigen zeggen binnen de drie jaar aanknopen met Grand Prix-podia.Carlos Ghosn verwoorde het als volgt: “De weg naar de top gaat tijd vragen, wij gaan de kloof met de top snel dichten en strijden voor de zege maar dat zal nog niet voor 2016 zijn. We moeten geen mirakels verwachten.” Algemeen directeur Cyril Abiteboul voegde daar aan toe: "Wij moeten voor 2016 realistisch zijn, op verschillende domeinen moeten wij een achterstand weg werken en het is geen geheim dat wij bij het invoeren van de nieuwe reglementen voor de motoren de boot hebben gemist. Dit jaar moeten we alles heropbouwen en de relaties tussen Enstone en Viry revitaliseren. Wij maken geen kruis over het huidige seizoen maar gaan het gebruiken om alles op zijn plaats te krijgen voor 2017.”
  

Een overzicht met de datums van de Formule 1 presentaties 2016

3 februari 2016
17 februari 2016
19 februari 2016
20 februari 2016
21 februari 2016
22 februari 2016
29 februari 2016
  • Scuderia Toro Rosso (Ferrari)
1 maart 2016
  • Sauber F1 C35 (Ferrari)
Elders op Autosport.be treft u een overzicht aan van alle Grote Prijzen in het Formule 1 seizoen 2016 alsook een overzicht van alle F1-teams en -rijders voor 2016.

Foto's: Renault / Mike DODD & Luc Perenom



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 3 februari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons