van der Horst

Circuit Zolder en Radical: de meeste radicale stand op Dream Cars!

GHK Racing - Radical RXC - Hans Verhelst - Guy Verheyen
GHK Racing - Radical RXC - Hans Verhelst - Guy Verheyen
Circuit Zolder en Radical zullen tijdens de 3e editie van Dream Cars op het Autosalon van Brussel een gezamenlijke stand uitbaten. De getoonde wagen is een Radical RXC die diagonaal wordt opgedeeld in enerzijds een raceversie en anderzijds de straatlegale versie. Zo zien bezoekers aan de stand langs de ene zijkant de Radical in racelivrei, en langs de andere zijkant de straatlegale versie in het maagdelijk wit.
Thierry Deflandre - Salon Brussel
Thierry Deflandre - Salon Brussel
Met deze radicale stunt plaatst Circuit Zolder zichzelf en zijn autosportevenementen in de kijker en eist de Limburgse omloop terecht een markante plaats op tussen de droomwagens en andere exclusieve GT’s. Thierry Deflandre, Algemeen Directeur van Circuit Zolder, legt uit: “Vooral de 24 Hours of Zolder zullen mee genieten van deze extra aandacht. De ‘early bird’-inschrijvingen lopen nog tot eind januari, maar de plaatsen beginnen schaars te worden. Net zoals vorig jaar rekenen we op een volle grid.”
 
Vorig jaar nam de Radical deel aan de 24 Hours of Zolder en ook voor dit jaar is zijn deelname aan de etmaalrace bevestigd. Meer nog, het team van de Belgische verdeler Luc Dodion zal de wagen ook inzetten tijdens de 2 andere manches die deel uitmaken van de Belcar Trophy, die vanaf 2015 nieuw leven wordt ingeblazen.
 
GHK Racing
GHK Racing
De Radical RXC wordt dit jaar in België gehomologeerd en half maart zal het eerste exemplaar in ons land worden geleverd. Onder de motorkap van de straatlegale versie zit een 3,5-liter V6 van Ford die aan de euro 6-norm voldoet.
 
Praktisch: de Dream Car-tentoonstelling ter gelegenheid van het Autosalon van Brussel vindt plaats van 23-25 januari in Paleis 11. De gezamenlijke stand van Circuit Zolder en Radical draagt het nummer 11.22. Iedereen is welkom!


Foto's: Marnik Mouchaers - Georges De Coster
 

Noteer alvast in de agenda volgende niet te missen GT-races op Circuit Zolder:
  • New Race Festival – 9&10 mei (Belcar Trophy manche)
  • Syntix Superprix powered by Pirelli – 20&21 juni (Belcar Trophy manche)
  • Blancpain GT Series – 6&7 juni (Blancpain Sprint Series)
  • 24 Hours of Zolder – 29&30 augustus (Belcar Trophy manche



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Persberichten op donderdag 15 januari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons