van der Horst

Corvette overweegt GTE-Pro deelname

Larbre Competition - Chevrolet Corvette C7.R
Larbre Competition - Chevrolet Corvette C7.R
Larbre Competition heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat het graag de sprong wil maken naar de GTE-Pro klasse in het FIA World Endurance Championship. De kans dat het in 2017 zover komt is groter dan ooit. De equipe onder leiding van Jack Lenconte maakte onlangs bekend dat er gesprekken gaande zijn met GM en Pratt & Miller om het met de Corvette C7.R volgend jaar op te nemen tegen Porsche, Ferrari, Aston Martin en Ford. Naar verluidt is de ACO al een tijdje druk aan het zetten om GM naar GTE-Pro te halen, waarbij het startrecht in Le Mans zelfs op tafel zou liggen. Afwachten dus of men in Amerika weldra het licht op groen zet voor het project.
Larbre Chevrolet Corvette C7R
Larbre Chevrolet Corvette C7R
Larbre Competition bracht de voorbije jaren telkens een Corvette aan de start in de GTE-Am klasse, maar heeft dus de rechtstreekse steun nodig van GM om op te stappen naar GTE-Pro. Fabrieksrijder Ricky Taylor reed al voor het team in de laatste manches van het voorbije seizoen, terwijl er ook een P&M ingenieur aanwezig was.

"Het evaluatieproces voor een WEC GTE-Pro programma is nu compleet," verklaarde Leconte. "Het is nu wachten op een beslissing van het management van GM, wat op zich veel belovend is na een samenwerking van zes jaar met Corvette Racing."

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 20 december 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons