van der Horst

De GP2 grid raakt stilaan gevuld

Mitch Evans & Artem Markelov
Mitch Evans & Artem Markelov
Met de eerste wintertest gepland van 9 tot 11 maart zijn de GP2-teams druk bezig om hun rijdersbezetting voor komend seizoen rond te krijgen. Momenteel wordt er dan ook druk onderhandeld en meer en meer teams brengen deze dagen bericht uit dat zij hun line-up voor 2016 volledig of gedeeltelijk klaar hebben. Russian Time vertrouwt zo voor het derde jaar op rij een wagen toe aan Artem Markelov. De jonge Rus krijgt Raffaele Marciello naast zich. De Italiaan die in 2013 nog Europees Formule 3 kampioen werd, kon in twee jaar GP2 niet echt overtuigen en behoort dit jaar niet langer meer tot de Ferrari Driver Academy. Toch heeft men bij Russian Time er vertrouwen in dat Marciello kan meestrijden voor de titel.
  • St. Paul
Mitch Evans - Russian Time
Mitch Evans - Russian Time
Campos Racing neemt dan weer afscheid van Charles Pic en vervangt de Fransman door de snelle Nieuw-Zeelander Mitch Evans, die vorig jaar nog twee races won voor Russian Time. Tweede rijder wordt Sean Gelael, die net als de vorige jaren toen hij uitkwam in de Formule Renault 3.5 en de Formule 3, kan rekenen op de steun van sponsor Jagonya Ayam.

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
Diezelfde sponsor zorgt er ook voor dat de vice-kampioen formule 3 Antonio Giovinazzi dit jaar zijn debuut maakt in de GP2. De Italiaan vond echter onderdak bij Prema Powerteam dat de overstap maakt van de formule 3. Ook Racing Engineering heeft al één racer beet, de Brit Jordan King rijdt het ganse seizoen voor het Spaanse team waarmee hij vorig jaar op het einde van het seizoen met succes zijn debuut in de serie maakte.

Foto's: GP2 Series & FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op dinsdag 19 januari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons