van der Horst

De zitjes raken stilaan opgevuld

Nu de ACO de lijsten van de deelnemers aan zowel het WEC als de 24 uren van Le Mans vrijgegeven heeft, kunnen de geselecteerde teams beginnen met het vullen van de zitjes. Een dag later viel er dan ook al heel wat nieuws te rapen en zowel Strakka Racing, Lotus, 8Star Motorsports, Larbre Compétition als Felbermayr Proton hebben hun rijderbezetting zo goed als rond.
Strakka Racing vertrouwt voor zijn tweede seizoen WEC met de HPD LMP1 op dezelfde rijders als vorig jaar om de bolide naar een goed resultaat te sturen. Danny Watts, Jonny Kane en Nick Leventis delen de wagen het ganse WEC seizoen alsook bij de 24 uren van Le Mans.

Lotus zal als team zijn tweede seizoen WEC betwisten, maar het eerste als volwaardig constructeur nadat het team vorig jaar met twee Lola’s B12/80 LMP2 aan de start kwam. De Lotus T128 LMP2 is een volledig nieuwe wagen waarvan twee exemplaren ingeschreven werden in het WEC. Bij de rijders is er minder verandering op til want het team doet voor zijn eerste wagen beroep op James Rossiter, Vitantonio Liuzzi en Kevin Weeda die allen al verleden jaar aan het team verbonden waren. Wat de bezetting voor de tweede Lotus LMP2 betreft werd enkel de naam van Thomas Holzer aangekondigd.

8Star Motorsport is een nieuwe equipe maar aan het hoofd ervan staat niemand minder dan Enzo Potolicchio, vorig jaar nog actief bij Starworks Motorsport dat de titel bij de LMP2 binnenhaalde. Geen LMP2 voor het nieuwe team maar een Ferrari 458 GTE die Potolicchio zal delen met Marco Cioci en Rui Aguas.

Labre Compétition zet evenals verleden jaar een Corvette in de GTE-Am klasse in. Patrick Bornhauser en Julien Canal vormen de vaste equipe die alle wedstrijden zal betwisten. Bij de langere wedstrijden worden zij vervoegd door Fernando Rees terwijl Pedro Lamy het team komt versterken tijdens de 24 uren van Le Mans.

Ook geen wijzigingen bij Felbermayr Proton dat een Porsche 911 GT3 RSR inzet in de GTE-Am klasse. Teamchef Christian Ried zal opnieuw het stuur delen met Paolo Ruberti en Gianluca Roda. Voor Le Mans zorgt het team voor een tweede Porsche die ingezet wordt in samenwerking met Dempsey Racing. De rijders voor die wagen zijn Patrick Dempsey, Joe Foster en Michael Avenatti.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zondag 3 februari 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons