van der Horst

Debuut nieuwe Sauber pas voorzien voor tweede wintertest

Marcus Ericsson - Sauber C34
Marcus Ericsson - Sauber C34
De introductie van Sauber's nieuwste F1-bolide zal pas gebeuren tijdens de tweede en laatste wintertest in Barcelona. Dit meldde het Engelse magazine Autosport. Omdat de Grote Prijs van Australië in Melbourne werd vervroegd naar 20 maart moesten alle teams hun agenda's wederom aanpassen. Sauber besloot om dit niet te doen en zich te houden aan de planning die ze reeds voor ogen had.
  • Prospeed Competition
Felipe Nasr - Sauber
Felipe Nasr - Sauber
Met een aangepaste versie van de C34, hun bolide van vorig jaar, gaan de Oostenrijkers de test van 22 tot en met 25 februari tegemoet. De C35, Sauber's uitdager voor 2016, zal begin maart zijn debuut maken tijdens de tweede en tevens ook laatste wintertest. Deze testritten gaan ook door op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Vanaf dit seizoen worden de wintertesten ingekort van drie keer vier dagen tot slechts twee maal vier dagen met het oog op het drukken van de kosten.

Normaal zou het seizoen pas starten begin april, maar omdat de racekalender nu 21 wedstrijden telt, moet het seizoen vroeger van start gaan om alle GP's in het schema te krijgen. De Braziliaan Filipe Nasr en de Zweed Marcus Ericsson blijven voor een tweede jaar op rij de rijders van het team uit Hinwil, Oostenrijk. Derde piloot Raffaele Marciello's contract zal niet meer verlengd worden en de ex-Ferrari-protégé verlaat het team. De Italiaan verzekerde zich van een derde jaar in de GP2 met een zitje bij Russian Time.

Foto: Georges De Coster en Sauber F1 Team




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 20 januari 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons