van der Horst

Dunlop bevestigt engagement in endurance-racerij

In 2014 zal Dunlop, dat kan terugzien op een geschiedenis van 125 jaar en met een grote ervaring in de lange-afstandsracerij, haar aanwezigheid in de autosportdiscipline van de lange afstandsraces aanzienlijk uitbreiden. Met maar liefst 34 overwinningen in Le Mans is Dunlop de meest succesvolle bandenfabrikant in de geschiedenis van 's werelds belangrijkste lange-afstandsrace. Door de afgelopen jaar twee overwinningen in de 24 uursrace van de Nürburgring en twee opeenvolgende titels in het LMP2 kampioenschap van het FIA World Endurance Championship (WEC) te behalen kan niemand twijfelen aan Dunlop's betrokkenheid bij de sport.
De prestaties van de Dunlop-teams tijdens de eerste tests op het circuit van Paul Ricard voor het WEC en de Europese Le Mans Series (ELMS) gaven de eerste indicatie over de 2014 reeks.

Dunlop is ook de enige bandenleverancier voor het internationale GT Open kampioenschap, één van de grootste GT-kampioenschappen ter wereld. Nieuw voor 2014 is de overeenkomst met de BMW M235i Cup voor het exclusief leveren van banden, een klasse binnen de VLN series waar Dunlop ook aan klantenteams banden levert. Dunlop vierde afgelopen jaar tijdens GT-races veel successen met AMG, toen ondermeer de Nürburgring 24 Hours met het Black Falcon-team en de VLN 6uursrace met het Rowe team werden gewonnen. In 2014 zal, vanwege de herlocatie van de productiefaciliteit, de ontwikkeling van GT3-banden door Dunlop zich richten op nieuwe technologieën voor successen in 2015 en verder, waarbij 2014 zal dienen als een testjaar.

James Bailey, Marketing en Communications Director, Dunlop Motorsport:

"Dunlop's streven is om samen te werken met klanten en om de beste producten te leveren zodat onze partners overwinningen kunnen boeken. We zijn verheugd dat wij onze aanwezigheid in het lange-afstandsracen kunnen vergroten door de BMW M235i Cup aan ons programma toe te voegen van 'one-brand' kampioenschappen. In GT-kampioenschappen waar de bandenkeuze vrij is, gaan we voort met het ontwikkelen en testen van speciale banden met de doelstelling om in 2015 en daarna de samenwerking aan te gaan met top teams.

"We gaan komend weekend op Silverstone van start met ons eerste lange-afstandsevenement met de ELMS en WEC races, met nieuwe en nog betere banden dan ooit tevoren. Onze klanten zijn erg blij met het resultaat van ons ontwikkelingswerk gedurende de winter en we hebben erg goede tests afgewerkt op Paul Ricard eerder deze maand waar we het snelst waren in acht van de tien testsessies, met vijf verschillende teams die top tijden realiseerden. De top vier WEC teams die de snelste tijden draaiden, stonden op Dunlop banden en in de ELMS-klasse redden de twee snelste teams met Dunlop, en dat was niet eens met het softe compound."

Dunlop Motorsport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 18 april 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons