van der Horst

Dušan Borković tekent voor tweede Campos Racing Chevrolet Cruze by RML

Dusan Borkovic op weg naar winst op de Salzburgring
Dusan Borkovic op weg naar winst op de Salzburgring
Dušan Borković zal volgend seizoen dan toch niet aanzetten in de TC2-klasse, voorbehouden voor de huidige wagens die in 2014 niet langer aan het nieuwe reglement voldoen. De Serviër had precies een maand geleden aangekondigd met één van mogelijk drie door Campos Racing in te zetten SEAT Leon WTCC aan de start te zullen verschijnen in de B-klasse. Volgens TouringCarTimes kreeg Borković evenwel een voorstel van Campos en organisator Eurosport om met één van de door RML nieuw ontwikkelde Chevrolet Cruze in de TC1-klasse te starten. Borković wordt zodoende teamgenoot van Fransman Hugo Valente die eerder reeds bij Campos tekende. Eén niet onbelangrijk detail: de Serviër heeft het benodigde budget nog niet rond.

Dusan Borkovic
Dusan Borkovic
"Het was nu of nooit" aldus de 29-jarige Serviër. "Ik had slechts weinig bedenktijd om al dan niet op het voorstel in te gaan maar hapte toe, ook al heb ik op dit ogenbik nog niet de nodige fondsen bij elkaar om het seizoen rond te maken".

De 29-jarige Borkovic won eerder het Europees Klimkoers-kampioenschap en eindigde dit jaar derde in de S2000-klasse van het ETCC, met een zege op de Salzburgring aan boord van een SEAT Leon TFSI; die ruilde hij voor de laatste twee meetings in voor een Chevrolet Cruze.

Met de nominatie van Dušan Borković zijn in principe nu alle TC1-zitjes ingenomen tenzij RML alsnog besluit niet vier maar zes Cruze's te bouwen. Na het afhaken van Borković opteerde tot dusver niemand voor de TC2-klasse.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 22 december 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons