van der Horst

Een volledig kampioenschap met een R5 voor Stephen Wright?

Stephen Wright - Peugeot 208 Rally Trophy
Stephen Wright - Peugeot 208 Rally Trophy
Na het winnen van de Billy Coleman Award in 2013, ging de jonge Ierse rallybelofte Stephen Wright met steun van de Ierse Federatie afgelopen seizoen de uitdaging van het Belgian Rally Championship aan. De ontdekking van de Belgische rally's en de stevige concurrentie in zowel de Peugeot 208 Rally Trophy als het Junior BRC, versnelde de progressie van de jonge Ier.
  • Prospeed Competition
"Het was erg jammer om de Condroz Rally te moeten missen door een late levering van een onderdeel voor de versnellingsbak, maar het seizoen in het BRC 2014 was voor ons erg leerrijk. De progressie was ook duidelijk zichtbaar op het einde van het seizoen. In de Omloop van Vlaanderen waren we in gevecht met Guillaume Dilley, de Junior-kampioen en de winnaar van de 208 Trophy."

In 2015 wil Stephen graag terug aantreden in het Belgian Rally Championship, maar dan met een... R5.

"We zijn hard aan het werken om over te stappen naar een R5 en het ziet er veelbelovend uit. Het is de bedoeling om enkele wedstrijden in Ierland, waaronder zeker het Circuit of Ireland in het ERC, te combineren met het Belgisch kampioenschap, waar we nu kunnen rekenen op onze ervaring van 2014. Als er partners zijn in België die ons een steuntje in de rug kunnen geven, dan zijn die meer dan welkom," vertelt Stephen Wright.

Foto: BFO-BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op woensdag 14 januari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons