van der Horst

Eerste zege voor Thomas Strauven

Thomas Strauven
Thomas Strauven
Mooi nieuws uit Spanje. Thomas Strauven schreef vanmorgen de tweede race van het Formula Winter Series kampioenschap op Motorland Aragon op zijn naam. Voor Strauven is het de eerste zege in de Formule 4, nadat hij nog maar een handvol wedstrijden afwerkte in deze klasse. Douwe Dedecker kende een lastig weekend in Aragon met twee tegenvallende kwalificaties die hem de kansen op een goede eindklassering ontnamen.
  • Powercars
Ronde drie van de Formula Winter Series vond dit weekend plaats op Motorland Aragon. Nadat de deelnemers al wedstrijden op Jerez en Valencia achter de kiezen hadden, was dit winter kampioenschap aan de voorlaatste manche toe. 

Voor Thomas Strauven verliep de voorgaande manche in Valencia niet zonder slag of stoot en zat er niet meer in dan een achttiende, twintigste en tweeëntwintigste plaats. In Aragon ging het merkelijk beter en de Rodin Motorsport piloot zat er in de kwalificaties prima bij met een zesde en dertiende tijd. In race één werd hij achtste en vanochtend volgde de kers op de taart met een knappe zege in de tweede race. De Limburger hield Keanu Al Azhari, winnaar van race één, en Jack Beeton, beide nieuwkomers in het kampioenschap achter zich. Deze namiddag besloot Strauven de derde en laatste race als twaalfde.

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Een tegenvallende kwalificatie compromiteerde de kansen van Douwe Dedecker. Onze landgenoot, die in Valencia zijn eerste podium meepikte moest steeds vanuit het middenveld naar voren zien te komen. Dedecker tikte aan als zestiende, negende en dertiende en pakt zo enkel in race twee punten. 

Van de top vijf van het kampioenschap scoorde enkel Akshay Bora een podiumplaats waardoor het vooraan het veld erg spannend wordt. Griffin Peebles leidt, maar telt slechts zeven puntjes bonus op Andrés Cardenas, die uitviel in race twee. 

Volgende week vindt in Barcelona de laatste wedstrijd plaats.

Foto's: Douwe Dedecker & Rodin Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op zondag 3 maart 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons