van der Horst

Eind dit jaar verschijnt nieuwe tv-reeks over McLaren

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Later dit jaar zal de betaalzender Amazon Prime een tv-reeks uitbrengen over het F1-team van McLaren. De documentairemakers volgden de Engelse renstal tijdens het voorseizoen en kregen onbeperkte toegang achter de schermen, terwijl de teamleden uit Woking de MCL32 in gereedheid bracht voor het nieuwe jaar. Ook werd Stoffel Vandoorne's voorbereiding op zijn eerste volledige F1-seizoen onder de loep genomen.
Zak Brown feliciteert Stoffel Vandoorne
Zak Brown feliciteert Stoffel Vandoorne
“Bij McLaren willen we elk element van de Formule 1 tentoonstellen en vieren”, zei McLaren-baas Zak Brown in een mededeling. “We begrijpen en waarderen dat F1-fans graag meer toegang, inzicht en informatie wil hebben en deze serie zal hen de meest intieme en eerlijke toegang tot een modern F1-team ooit verlenen. We willen niet enkel de technologie en expertise tonen die nodig zijn om zulke bolides te bouwen; we willen ook de passie, de inzet en de overgave laten zien van honderden mensen in het McLaren Technology Centre. Door hun inspanningen racen we elk seizoen.”

Fernando Alonso
Fernando Alonso
“Uiteindelijk is de Formule 1 een heel menselijk verhaal. Ik hoop van harte dat de serie op een succesvolle wijze de eerlijkheid en de menselijkheid van het leven, het werken en het racen in de Formule 1 zal weergeven”, aldus de 45-jarige Amerikaan. Ook executive producer van de reeks, Manish Pandey, voorzag enig commentaar: “McLaren domineerde de F1 tijdens het moderne tijdperk en creëerde kampioenen zoals Ayrton Senna en Lewis Hamilton. Maar ze zijn ook een familie die recentelijk een moeilijke periode doormaakt: op én naast het circuit. We zullen getuige zijn van hun weg terug naar de top van de F1.”

Ron Dennis
Ron Dennis
In het verleden werd als eens een reeks gemaakt over McLaren. In 1993 werd het team een gans jaar gevolgd door de Britse omroep BBC. Op het einde van dat jaar werd de zevendelige reeks uitgezonden: "The team: a season with McLaren". De kijker kreeg zo een uniek beeld van wat er zich allemaal achter de schermen van een F1-team afspeelde. Men volgde de rijders Ayrton Senna en Michael Andretti, alsook test-piloot Mika Häkkinen. Ook de mechaniekers werden onder de loep genomen, evenals teambaas Ron Dennis. Het was een succesvolle reeks en we hebben decennia lang moeten wachten op een nieuwe. We kijken er alvast naar uit.

Foto's: Martijn Wouters & Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 1 april 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons