van der Horst

Einde V8 Superstars serie – AMG Mercedes V8 naar Supercar Challenge

Nicola Baldan - Mercedes C63 AMG Coupé
Nicola Baldan - Mercedes C63 AMG Coupé
Het is nog niet officieel bevestigd, maar er komt in 2015 waarschijnlijk geen vervolg op de EuroV8 Series en ook het plan voor de nieuwe SuperTouring Series, die in de plaats zou komen van de Superstars Series, werd afgevoerd. Geheel verdwijnen zullen ze evenwel niet, die spectaculaire bolides uitgerust met een V8 motor. Zo laat SaReNi weten dat het zowel de Camaro als de Chevrolet Lumina toegelaten worden tot het Italiaanse GT-kampioenschap en dat het de wagens ombouwt naar het GT-reglement indien daar vraag naar is. Ook geraakte bekend dat twee Mercedes C63 AMG uit de serie dit jaar hun opwachting maken in de Supercar Challenge, een mooie aanwinst voor deze serie.
Francesco Sini - Chevrolet Camaro
Francesco Sini - Chevrolet Camaro
Eind 2013 trok organisator Maurizio Flammini onverwacht de stekker uit de Superstars Series, nadat hij eerder nog ambitieuze toekomstplannen had aangekondigd. Enkele weken later liet Daniele Audetto weten dat hij het concept van de serie zou verderzetten onder de naam SuperTouringSeries, maar dat pas vanaf 2015 aangezien er niet genoeg tijd restte om nog nieuwe constructeurs aan te trekken voor het seizoen 2014. In afwachting van de nieuwe serie, konden de teams met de bestaande wagens voor één jaar deelnemen aan een overgangskampioenschap de EuroV8 Series.

Zoals voorzien houdt dit laatste kampioenschap er na één jaar mee op, maar nu blijkt dat de SuperTouringSeries er nooit gaat komen. Althans dat zeggen de teams, want de organisatoren hullen zich in stilzwijgen. Het is evenwel tekenend dat er verschillende V8 Superstar bolides van de hand gedaan worden,
Start Superstars 2013
Start Superstars 2013
zo verschijnen er al minstens twee Mercedes C63 AMG aan de start van de Supercar Challenge, de Duitse bolides zullen bestuurd worden door Henk Vuik en Bob Herber. De Chevrolet’s duiken dan weer meer dan waarschijnlijk op in het Italiaanse GT kampioenschap. Zo lijkt er definitief een einde gekomen aan de spectaculaire serie die in 2013 nog het circuit Zolder aandeed.  

Foto's: EuroV8 Series & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op maandag 19 januari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons