Brands Hatch: Ercoli wint voor Goossens - Zware crash voor Bert en Stienes Longin

Gianmarco Ercoli - Racers Motorsport - Ford Mustang
Gianmarco Ercoli heeft zijn eerste zege in de NASCAR Whelen Euro Series beet. Marc Goossens veroverde in de slotronde nog de tweede plaats, nadat hij gisteren ook al tweede eindigde maar zijn podium na afloop verloor. Alon Day, bij de slotrace van het vorige weekend in Italië nog gediskwalificeerd na gesjoemel met de ophanging, moest zich tevredenstellen met de laatste podiumtrede. Anthony Kumpen was in volle strijd voor een podiumplaats, toen hij zijn PK Carsport-bolide diende te parkeren met problemen. Het werd overigens een race om snel te vergeten voor het Limburgse team, want in de openingsronde crashte Stienes Longin in de #11 Chevrolet - een incident waarbij ook vader Bert uitgeschakeld werd.
  • Dreamdrive
start race 2 Elite 1
Ercoli, vanaf pole vertrokken, bleef de ganse race op kop, maar voor de ereplaatsen was er volop strijd. Toch liep het zoals gemeld in de openingsronde reeds mis. Stienes Longin werd aangetikt, zijn bolide spinde en in een klap zagen we enkele wagens uitgeschakeld worden. De wedstrijdleiding zag zich genoodzaakt om de wedstrijd met de rode vlag te onderbreken. Bij de herstart kon Marc Goossens een plaatsje winnen ten koste van Alon Day, maar de Israëlier hernam zijn plaats snel terug. Goossens wachtte echter geduldig af en bij het slotoffensief ging hij voorbij aan Day en leek ook even Ercoli te kunnen bedreigen, maar tot een inhaalbeweging kwam het echter niet. Hierdoor won Ercoli, een rookie, terwijl Alex Sedgwick en Martin Doubek het rookiepodium vervolledigden met een respectievelijk puike 6e en 7e plaats algemeen.

Teamgenoot van Marc Goossens, Jerry De Weerdt was 18e algemeen, en eindigde net naast het Challenger-podium. Anthony Kumpen pakte nog een punt vanwege de snelste ronde in de race - op de klokken gezet net voor hij uitviel...

--- Uitslag Race 2 Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2018 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 10 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest.